A kép illusztráció

kiscipoRégen a technikai lehetőségek előtt – mikor még nem létezett ultrahang – az anyukák csak a szülésnél tudták meg milyen nemű is a gyermekük. Azonban ettől függetlenül már ilyenkor is voltak természetes praktikák és tudományos munkák – pl. Dr. Czeizel Endrének – amik leírták, hogyan „befolyásolhatjuk” gyermekeink nemét.

Czeizel professzor a pályája kezdetén már foglalkozott ezzel, és a munkái nagyon sok nőhöz eljutottak. Az általa leírt „módszer” alapján született babákat Czeizel babáknak hívták/hívják az emberek.

Én magam is ilyen baba vagyok. Anyukám lányt szeretett volna, és a professzor leírása alapján „intézte”, hogy az is legyek.

A módszer rövid lényege

Azt tudjuk, hogy a petesejt XX, a spermium pedig YX kromoszómával rendelkezik. Az egyesülés során így alakul ki az XX kromoszómás kislányok, és az XY kromoszómás kisfiúk. Itt kell megjegyezni, hogy ebben a döntésben a férfié a főszerep. Hisz tőlünk nőktől a csemete csak X kromoszómát kaphat. Tehát a gyermek nemét az apa dönti el – gondoljunk csak bele hány nőt öltek meg azért a történelem során mert nem szült fiút.

Azonban a spermiumok között még ezen túl is van különbség. Az X kromoszómás spermium erősebb, azonban lassabb, mint az Y kromoszómát hordozó társai.

Tehát ha az ovuláció napján történik az együttlét, akkor nagyobb eséllyel a gyorsabb Y kromoszómájú spermiumok találkoznak először a petesejttel- tehát fiú fog költözni a pocakba.

Ha azonban lányt szeretnénk, akkor az ovuláció előtti együttlét lesz a sikeresebb. Hisz a gyorsan mozgó „fiú” spermiumok, elpusztulnak, mire megtörténik az ovuláció. Azonban a lassabb, de erősebb X kromoszómájú spermiumok ott fogják már várni a kilökődő petesejtet.

Itt azonban az időzítés fontos- és ugye ez nehéz döntés is. Ha fiút szeretnénk, akkor az ovulációt megelőző napon és az ovulációkor kell együtt lennünk. Előbb nem érdemes, mert akkor az Y kromoszómájú spermiumok elpusztulnak, mire a petesejt kilökődik. A kitartóbb X kromoszómás spermiumok pedig ott várják az ovulációt.

Ha lányt szeretnénk, akkor pedig az ovulációt megelőző 2. nap után már nem kéne együtt lenni a párunkkal, hisz a gyorsabb spermiumok hamar felérnek.

baba neme

Ezen kívül azonban még más megfigyelések is érvényre juthatnak a baba nemét illetően.

A spermiumokat befolyásolja a közeg kémhatása. Ez egy természetes védekező rendszer a szervezet részéről. A spermiumok lúgosak, míg a hüvely igen savas kémhatású. Tehát ez az ellentét is nehezíti a spermiumok feljutását.

A savas közeg elpusztítja az Y kromoszómájú spermiumok nagy részét- ezért ha kislányt szeretnénk, akkor a hüvely savasítása ezt elősegítheti. Ilyenkor az együttlét előtt ecetes vízzel kell hüvelyöblítést végezni.

Ha fiút szeretnénk, akkor pedig a hüvely savasságát kell csökkenteni, tehát lúgosítani kell. Ilyenkor az öblítést szódabikarbónás vízzel végezzük. Egyébként a női orgazmus is lúgosabbá teszi a hüvelyt, tehát a kisfiúknak kedvez ez is.

Az orgazmus azonban a spermiumok felkerülését segíti elő, hisz egyfajta „szívóerővel” rendelkezik. Így a spermiumoknak segít, az út egy részén átvergődni.

Azonban minden ilyen praktika előtt azért kérjünk tanácsot az orvosunktól, hisz mindegyikünk szervezete más és más.

Sokan vallják, hogy a szeretkezési póz is befolyásolhatja a baba nemét.

A spermiumok sebessége és a hüvely kémhatása miatt, a mélyebb behatolás a fiúknak, a felszínesebb a lányoknak kedvez.

baba neme 2

Előző cikkSzabályok családtervezés esetén
Következő cikkMiért ne pánikolj, ha megüti magát a baba!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .