Hogyan tároljuk a lefejt anyatejet?Az anyatejet szeretnénk tárolni. Ha sikeresen tudunk szoptatni, sőt annyira szerencsénk van, hogy bőven akad tej a pici számára, akkor a lefejt tejet valahol tárolni kell. A frissen leszívott tej a hűtőben 48 óráig eltartható. Azonban, ha nem kerül felhasználásra, akkor rögtön le kell fagyasztani. Így akár 6 hónapig is eláll úgy, hogy a tápértéke szinte semmit sem csökken.

Hirdetés

Már kaphatóak külön erre a célra gyártott zacskók, de egy sima polietilén zacskó is megfelel erre a célra. A lefejt tejet mindig dátumozzuk fel, hisz így tudunk kalkulálni az idővel. És nyomon tudjuk követni, hogy mindig a legrégebbi zacskót használjuk fel.

Sajnos azonban a zacskós tárolásnak hátránya is van. Egyes proteinek- melyek a tejben találhatóak – megtapadnak a zacskó oldalán, így csökken a tej immunrendszerre gyakorolt hatása is. A másik már csak technikai kérdés, a zacskó könnyen kirepedhet.

Ezért fejlesztettek ki kifejezetten tej tárolásra használható műanyag palackokat. A legkülönfélébb választékot találhatjuk, persze az árak is változóak.

A palackoknak nincs ilyen hátránya, mint a zacskónak, azonban nagy helyet foglalnak a fagyasztóban.

Sok szülő azt vallja, a legjobb, ha a hűtőben palackban, a fagyasztóban zacskóban tároljuk a tejet.

Ti hogyan tároljátok a lefejt anyatejet?

Hogyan tároljuk a lefejt anyatejet 2

Hirdetés

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Én kézi mellszívóval fejtem a tejet és egyszerű mikrós edényekben tároltam a dátumot persze ráírtam 🙂 először mi is venni akartunk olyan zacsit,de 1:drága,2:felesleges volt sokak szerint pl.doki és nővérek szerint 🙂

  2. Én kézzel szoktam lefejni ugy,hogy masszirozzom vannak ilyen kifejezetten anyatej tárólásra való zacskók azokba fagyasztom le a hutoben ha nem vagyok itthon ezzt adjuk a kislanynak meg soha nem volt vele gond

  3. Sziasztok!

    én ha fejek és nem sikerül egyből annyit fejni mint ami le is fagyasztanék akkor amit még aznap fejek hozzá teszem. fejni aventes fejővel aventes pohárba fejek, de a fagyóba már zacskóba teszem. igy csináltam a nagyobbik lányomnál is szerencsére nem volt vele gond 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .