A minap sétáltam a boltban és megakadt a szemem az egyik liszt márka kedves ősz hajú anyókáján, a tipikus nagymama képet mutatja nekünk,kedves , barátságos és éppen süt. Aztán elgondolkodtam, manapság hol vannak ezek a nagymamák? Akik olyan sütiket sütnek , hogy az unoka nem hajlandó máshol megenni csak a nagyinál, akinek a húslevese a legkeményebb betegséget is gyógyítja, a nagymamák akinek a zsebében mindig volt valami finomság,akik strandra vitték az unokát nyáron vagy éppen munkára fogták a kertben?!

A mai gyerekeknek nem jut ilyen nagyi, vagy csak a nagyon szerencsèseknek. Mi szerencsések vagyunk , nekünk van retro nagyink, aki betoppan egy fazék levessel ha betegek vagyunk , aki örömmel tolja a babakocsit akár órákig, de körbe nézek a környezetemben és sajnos nem ezt látom. A mamák elfoglaltak, sosem érnek rá, az egyik mániákus orvoslátogató , öt évre előre van időpontja mindenhova így az unoka nyári szünetben is max három napig fér bele.

A másik kategória aki fitness – wellness – yoga – kozmetikus – fodrász – műkörmös túrákon van a hónap minden napján, esze ágában sincs nagymamának lenni. Egy évtized múlva senki nem ismeri majd a tortás mamákat , a nagyikat akikhez jó volt a szülők szigora elől elbújni, a kedves mindent elnéző önzetlenül szerető mamákat, ők majd csak egy öreg hölgyet látnak a lisztes zacskón aki nem jelent nekik ennél többet.

Előző cikkGyermekorvosok szerint mit kell tudni a gyermekhámról!
Következő cikkÍgy lát a gyermeked egy átlagos napot