hozzátáplálás

A hozzátáplálás egy hosszú folyamat. Nem szabad rögtön a picinek ételt kínálni.:) A tápszert továbbra is add neki úgy ahogy eddig. Nem kell sűríteni.:)

A hozzátáplálást almával kezdjük- mi, de külföldön pl. körtét javasolnak.
Reszelj le egy almát. És annak csak a levéből adj neki egy kiskanállal- babakanál. Ennyi. Másnap szintén egy kanállal. Ezt minden nap ismételd 2 hétig. Ez kell a babának hisz meg kell tanulnia először is úgy nyelni, hogy nem cici- vagy cumi van a szájában, ez más itt nem kell szívnia. Másodszor új ízek, új összetevők, az emésztése még azért nem tökéletes.:)

Ha letelt a két hét akkor jöhet egy kis reszelt alma. Egy kanál. Majd másnap 2 kanál, harmadnap 3 kanál stb egy hétig. Ezután jöhet pl. a a barack- vagy a körte. Reszeld le. 1 nap 1 kanál. 2. nap 2 kanál stb. 1 hétig…. Ha nyomon követed, már eltelt 1 hónap a hozzátáplálás kezdetétől és még nem eszik semmit a pici, csak próbálkozik. A tápszert ezalatt ugyanúgy adod neki, mintha más nem is lenne.

1 hónap után már adhatsz neki pl. almapépet- üvegeset, vagy gyümölcs pépet. Nem fogja megenni, de 1-2 kanállal már menni fog. Ezután ha már a gyümölcs megy- ekkor már bőven elmúlt 5 hónapos a Picid- akkor körülnézhetsz a boltok polcain a pépek között. Mindig számold át. Az a táp amire az van írva 4 hónapos kortól- a gyümölcsökre- azt te 5 hónaposan adtad neki. Tehát ha már 6 hónapos a picid, akkor még csak az 5 hónapos pépeket add neki.:) 8 hónapos korára utoléri a feliratot.:) Utána már darabos bébiételek vannak.:)

 

A lényeg, ha új ízt teszel be később is. Először csak keveset. Így ki tudod szűrni hogy fáj e a baba hasa tőle.:) Az étkezést már csak akkor válts ki vele- tápszerest- ha már egy üveggel majdnem megeszik együltében.:)

hozzátáplálás

 

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. 3 hónapos koràig tudtam Maximot szoptatni,utàna tàpszeres lett. Holnap 4 honaposak leszünk és màr almàt eszi lereszelve egy kisebb alma negyedet 🙂 èn is a fokozatossàg elvét követten,mert ezt Nem szabad sietettni. Hétvégén màr az őszibarackkal ismerkedünk,vàrom ,hogy Maxim az új ízt hogyan fogadja 🙂

  2. Kicsilányom anyatejes baba, így a hozzátáplálás előre elhatározott módon csak a fél éves kora után kezdtem el. Azaz, hogy kezdtem volna, de felszedett valami kisebb taknyolós, orrfolyós, nyűgösös, hőemelkedős történetet, így 6 hónapos és két hetes volt, amikor először rákínáltam egy kis almát. Nagyon izlett neki az első fintorok után. Sőt követelte a folytatást.
    Én először mindig megszoptattam és csak utána kínáltam rá étket. Az első étkezés, ami így lassan kiváltódott az a tízórai volt. Aztán szépen lassan, ahogy bővült a repertoár egyre több étkezés egészítődött ki.
    A fordulópont 8 hónapos korában következett be, amikor épp Pestre utaztunk rokonokhoz és én gyorsantudjukle alapon csak cicit kínáltam a gyermekre. A következő pihenőnél újra ki kellett állni, mert üvöltött. Miután a cicit már elutasította, gondolván egy merészet, előhúztam egy üveges bébiételt. Hát azt az örömöt! Bepakolta majdnem az egész üveggel, és még kis sem fordultunk a pihenőből, már el is aludt. Hazáig egy nyikkja nem volt. Ez volt az a pont, amikor rájöttem, hogy már tényleg nem elég neki “csak” az anyatej…

  3. a kislányomnak 6 hónaposan adtam eloszor mast mint anyatej eloszor .egyszer adok neki egy nap delutan uzsonara .4 honapos baby ételt

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .