hozzátáplálás

A hozzátáplálás eltérő időben kezdhető attól függően, ha a picink tápszeres, vagy ha szoptatunk. Persze minden függ magától a babától is, hisz minden baba más és más.

Hirdetés

Tápszeres babáknál – ha jó súlyban van és egészséges- akkor sokszor már 3 hónapos korban ajánlják, hogy kezdjük el a hozzátáplálást. Mivel ez a folyamat hosszú, és elsőre csak egy egy kanál gyümölcs levét kapja a kicsi, ezért ezt el is lehet kezdeni. 4 hónapos korára fog eljutni odáig a baba, hogy először kóstol meg egy kanálnál több szilárdabb gyümölcsöt.

Szoptatott babáknál elég fél évesen- vagy ha kisebb súlyú – kicsit később elkezdeni a hozzátáplálást. Itt is igaz azonban, hogy az első hónap az még csak a kóstoltatás ideje. Ebben az időben nem fogunk a picinek adni több kanál gyümölcsöt és magát az ízeket sem keverjük még, hogy szokja az emésztése is a lassú átállást.

A hozzátáplálást almával kezdjük- mi, de külföldön pl. körtét javasolnak.

Reszelj le egy almát. És annak csak a levéből adj neki egy kiskanállal- babakanál. Ennyi. Másnap szintén egy kanállal. Ezt minden nap ismételd 2 hétig. Ez kell a babának hisz meg kell tanulnia először is úgy nyelni, hogy nem cici- vagy cumi van a szájában, ez más itt nem kell szívnia. Másodszor új ízek, új összetevők, az emésztése még azért nem tökéletes.:)

Ha letelt a két hét akkor jöhet egy kis reszelt alma. Egy kanál. Majd másnap 2 kanál, harmadnap 3 kanál stb egy hétig. Ezután jöhet pl. a a barack- vagy a körte. Reszeld le. 1 nap 1 kanál. 2. nap 2 kanál stb. 1 hétig…. Ha nyomon követed, már eltelt 1 hónap a hozzátáplálás kezdetétől és még nem eszik semmit a pici, csak próbálkozik. A tápszert ezalatt ugyanúgy adod neki, mintha más nem is lenne.

1 hónap után már adhatsz neki pl. almapépet- üvegeset, vagy gyümölcs pépet. Nem fogja megenni, de 1-2 kanállal már menni fog. Ezután ha már a gyümölcs megy- ekkor már bőven elmúlt 5 hónapos a Picid- akkor körülnézhetsz a boltok polcain a pépek között. Mindig számold át. Az a táp amire az van írva 4 hónapos kortól- a gyümölcsökre- azt te 5 hónaposan adtad neki. Tehát ha már 6 hónapos a picid, akkor még csak az 5 hónapos pépeket add neki.:) 8 hónapos korára utoléri a feliratot.:) Utána már darabos bébiételek vannak.:)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .