Sziasztok!

Megjöttem a huszonkilencedik hónapfoglalónkkal. 🙂 Május 12. – Június 13. 

Koppány mozgása:

A motorozás felsőfokon megy már. Mellettünk lévő utca szép sima beton, kocsi ritkán jár arra, így gondoltunk egyet Erikával és Laurával kimentünk oda motorozni. Kopi ügyesen ment a motorral, szót fogadott, amikor szóltam.  Játszótéren próbálkozik  a fahídon egyedül átmenni – én még azért ott tartom a kezem a biztonság kedvéért -. Lépcsőzés kapaszkodás nélkül alakul, bár ha nem biztonságosan indul meg a lépcsőn azért még kapaszkodik, de ha én próbálok segíteni, azt már nem engedi.

Koppány beszéde:

Mindent megmagyarázz, ha valamelyik szó nem jut eszébe körbeírja gondolkodás nélkül. Mondatait mostanában mindig “hát…” -al kezdni.. – ez gyakran az agyunkra megy.. 😀 -. Játék közben is sűrűn beszélget a játékokkal, – pl: két dinó, akik beszélgetnek, vagy anya dinó kisgyerek dinó -. Elszámol egyedül tízig, megszámolja a dolgokat egyedül, a színeket is felismeri, bár néha a sárgát keveri a pirossal.

Koppány evése:

A többi hónaphoz képest azért jobban eszik, de még mindig nem az igazi.

Egyéb dolgok:

Picadilo CollageMáj. 14. Szerda: Tízkor értünk át az oviba. Bementünk Kopi meglepődött, nem akart sehova menni, a végén szerencsére feloldódott. Megtörtént a beíratás, utána körbevezetés, és jel választás. Volt ott katica, labda, süni, domino, papírsárkány. Kopi egyből kinézte azt ami jövőre azaz szeptembertől nem lesz.. Aztán katicát akart, utána halacskát, és ott totóztunk melyik legyen, míg végül én döntöttem a kicsi piros autó mellett, könnyű megtanulni lerajzolni és imádja az autókat. Büszkén mondogatja, hogy a jele az autó lesz. Na meg persze azt is, hogy csak a pelus letétele után mehet az oviba.
Máj. 17. Szombat: Megcsináltattam életem első műkörmét. Kicsikét szerettem volna Kopi miatt.
Máj. 18. Vasárnap: Gondoltunk Apával lemegyünk délután egyet pizzázni a helyi vendéglőbe
Máj. 20. – 22-én Kedd, csütörtök: Kopi anyummal volt itthon, én vizsgázni voltam. Csütörtökön Budapesten voltak, Ádinak allegriája és asztmája van, jó későn jött ki, történt aznap egy pici baleset is, így kocsink egy darabig nincs.
Máj. 26.- 27. – 28-án Hétfő, Kedd, Szerda: Budapesten a János kórházban voltam Ercsivel.. ezek a fránya fogak…

KerekMese K betűs dalát hallgattuk, amikor Koppány felfigyelt a nevére, mosolygott és este Apának is meg kellett mutatni, hogy a KerekMesében benne van a neve..

Máj 31. – jún. 1.-én itthon voltunk, mint eddig minden hétvégén. 🙂
Jún 3., Kedd:  ismét vizsgáztam, hamar végeztem, egyik falubeli ismerős csajszival vásárolgattunk, hisz volt majdnem 2 óránk a buszig..

Jún 4. Szerda: Apa névnapja volt,és egy  igazán hosszú napunk. Nekem doktornénihez kellett mennem a János kórházba. Reggel keltünk fél hétkor, fürdés, reggeli, Kopi készítés, majd kiderült doktornéni műtőben, mire én busszal beérnék, ezért vártunk itthon és mentünk fél kettőre. Beértünk, dokinéni még mindig műtőben.. Vártunk, Kopi türelmetlen volt, így elment Apával a hatalmashoz. Megjött Doktornéni, vizsgálat, egyeztetés, mikor végeztünk mentem Apáékhoz. Elsétáltunk a Mammuthoz, Apa halakat szeretett volna, én pedig Kopinak szandit. Cirka 20 perc alatt oda is értünk, közben az eső is elkezdett esni. Elsőnek voltunk ott, azt se tudtuk mi hogy van, végül sikerült megtalálni a halas boltot, aztán át a Mammut 2.-be a Deichmann-ba gyereknek szandiért. Sikeresen megvettünk, majd másik halas üzlet, végül fél ötkor sikerült leülnünk kajálni. Apáék fagyiztak, amíg én visszamentem magamnak papucsért. Végül mentünk a halakért és egy háromnegyed hatos buszt sikerült elérnünk. Haza értünk és este Após vitt át anyósékhoz. Lassan 4,5 év alatt most először aludtam anyóséknál egyedül. Szokatlan is volt, hogy csak én és Kopi voltam ott.
Jún 5. Csütörtök: Reggel mentünk Esztergomba, Anyósnak szűrésre kellett menni, nekem vizsgázni. Kilencre a kórházba értünk, összefutottam egy csajszival, aki még 2011 novemberében feküdtem a kórházban. Édes kisgyerekei vannak. 🙂 Ültünk a váróban anyóssal, amikor észrevettük apósékat. Após rosszul lett, így kórházba volt. Kopival és anyóssal gyors mentem vizsgázni, majd vissza apóshoz. Délután fél hármas busszal pedig anyósékhoz. Anyós élettársa Sanyinak tüdőgyulladása volt, nekem a torkom fájt, jó kis csütörtököt zártunk.
Jún 6. 7. 8. Péntek, szombat, vasárnap: Pénteken végre Apa is megjött, újból együtt voltunk. A hétvége szokásosan telt, anyós Kopizott, mi pedig pihentünk. Vasárnap este mentünk apósékhoz. Szombaton vettem Kopinak egy játék fűnyírót, nagyon tetszik neki. 🙂
Jún. 9. Hétfő: Ünnepnap révén, vasárnap ott aludtunk apóséknál, és ők ma dolgoztak. Csak hármasban voltunk, kaját csináltam, majd délután Kopi alvása után jöttünk haza.

A többi napunk szokásosan telt, nem nagyon bírjuk a meleget bent a lakásban. :/ Lassan medence felállítás és délutánonként fürdés.

További gyönyörű napos napokat Nektek! 

Vivi és Kopi

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .