Vadaspark 2014. Húsvét VasárnapSziasztok! 

Hirdetés

Megjöttem Koppány huszonnyolcadik hónapjával. 2014. Április 18. – Május 11.

Koppány mozgása:

A hónapban már kimerészkedtem Kopival miközben babytaxizott, a közeli boltba, oda még hajtotta visszafelé már inkább sétált.  Fekvőtámaszt, felülést csinál, persze látta tőlem és megtanulta. Szaladgál, motorozik, néha jobban elfáradok mint ő… Nem tudom mennyi energiájuk van..

Koppány beszéde:

Folyékonyan, mondatokban beszél, érthetően és tisztán. Sokan csak néznek, hogy milyen gyönyörűen beszél. Ha valamit megakar magyarázni, akkor tíz percen keresztül mondja a magáét. Kedd este fagyiztunk, amikor Apa mondja neki: Mondd Anyának kérünk egy bogrács fagyit, Koppány rám nézz és mondja: Anya kérünk egy bogár fagyit, néztem egyet és elkezdtünk nevetni Apával, ő is nevetett, de nem tudta min is kell.. Tegnap délutáni alvásból felébredve játszottam vele, kinyújtotta a nyelvét, és mondtam elviszi a cica, erre ő visszahúzta a nyelvét és megszólal: Lenyeltem, ismételten nevettem rajta.

Koppány evése: 

Abbahagytunk mindenféle vitamint, ugyanannyit és ugyanúgy eszik mint eddig.. Meglátjuk, hónap múlva úgy is vinnem kell mérni.

Egyéb dolgok:

Ápr. 19.-én szombaton Apa nem ment dolgozni, kicsit pihentünk, játszottak, mi anyukámmal és nővéremmel sütöttünk, délután Kopi elaludt, óra múlva megébredt és a hasamon aludt vissza. Apa gondolt egyet és elkezdte levágni a haját. Felébredt 5 percen belül és Apa megmutatta neki, utána ügyesen az ölembe ülve engedte, hogy levágjuk a haját. Nagyon csini lett. Este fél hét körül elmentünkmég a tescoba anyukámékkal, Kopi nővéremékkel otthon. 😀 Fél 9 fele értünk haza, akkor még a kókuszkockát kellett csokiba mártani, a sajtost kisütni és a kókusztekercset megcsinálni.. 😀 éjfél lehetett mire sikerült elaludni, szegény Ercsi pedig fél 2-ig sütötte a sajtost.. 🙁
Ápr. 20.-án fél 8 körül keltünk, reggeliztünk, kávéztünk, hívtuk apóst és készültünk. Fél 11 fele elindultunk, apa vezetett, ügyesen. 🙂
11 előtt ott is voltunk a Budakeszi Vadasparkban, Kopi egyből a házi állatos résznél kakast és tyúkot akart kergetni, ott végig néztünk mindent és mentünk a vadasparkba. Nagyon jól éreztük magunkat, Kopi ügyesen sétált. Végigjártuk az egészet, utána leültünk enni, pont a nyuszi simogató mellé. Kopi olyan  sokat evett, mert csak akkor mehetett bele. Míg mi kávéztunk ő benne állt a nyusziknál és simogatta, etette őket. Aki oda ment elmesélte, hogy a nyuszik nem éhesek, meglehet őket simogatni és még pár dolgot, mindenki nevetett rajta.. Volt egy apuka akinek 15 percen keresztül mondta a magáét. Nagyon nehezen lehetett kiszedni onnan. 🙂 1 óra fele gondoltuk elindulunk haza, ahogy kiértünk elkezdett szemeregni az eső, a kocsitól pedig 200-300 m-re pedig szakadni.. még szerencse, hogy már végeztük. 🙂 Elindultunk haza, összeszedtem a csomagunk és mentünk Nyergesre. Kopi édes volt, egyből csipeszeket kereste.. 😀 Este fürdés nélkül kidőlt.. 😀
Ápr. 21.-én apánál hamarabb keltem, szóval nem tudott kiönteni az ágyból, Kopi apóst is felkeltette.. 😀 Játszottak, tv-t néztek, majd olyan 10 körül elindultunk haza. Haza érve kitettük a tojásokat a fűbe.. elsétált mellettük, nem tudta mi van hirtelen, majd lelkesen kereste őket, édes volt. Aztán még gyors elmentek Magdi nénit meglocsolni és elkezdődött a lustizás.. filmeket néztünk, pihentünk és rengeteget nevettük.. 😀
Ápr. 24. -én Lauráékkal mentünk sétálni.
Ápr. 26.-27.-én itthon voltunk, pihentünk, játszottunk.
Május 1.-én lazulás volt, udvaron játszottunk, motoroztunk, jó nap volt. 🙂
Máj. 2.-án Apa egész délelőtt füvet vágott, Koppány kettő körül elaludt, amíg Ő aludt én tanultam, apa gépezett és egyik pillanatban úgy elkezdett szakadni a jég, hogy attól féltem bevágja az ablakot. A homokozónk tele volt jéggel, amire Kopi azt mondta kavics. Édes volt. 🙂 Este készültem másnapra, ruhák készítése, gyerek fürdetés, hajmosás.
Kopi és Apa ballagásonMáj. 3.-a Éjjel rosszul aludtam, idegesség miatt… Apa kelt fél ötkor, mert apumat vitte, én ekkor nekiálltam kávézni, anyukámmal beszélgetni. Apa fél hat körül jött, vizet töltött a kocsiba, kerekeket nézte. Hat, negyed hét körül jött be, reggelizett, én beszéltem anyóssal, aki úgyszintén ideges volt – mégis csak a fia ballagása lesz..-  Háromnegyed hét körül elkezdtünk készülődni, hét után már kész is voltunk, mindenki marha csinos volt. Negyed nyolckor indultunk, nálunk a tegnapi jégeső jócskán betett, sártengerünk volt.. A faluból kiérve már jobb volt a helyzet, nyolc előtt már ott voltunk anyósnál, felköszöntöttük anyóst anyák napjára, aztán megjött após, Adri, és a többiek. Apósékkel együtt mentünk, azaz utánuk. Anyósék még csak később indultak.
Kilencre bőven beértünk Komáromba, bementünk még a Sparba vettünk pár apróságot, majd mentünk a suliba. Szerencsénkre nem áztunk el, fél tizenkettőkor vége volt, megvártuk Szabit és indultunk. Ismét Apósék után, anyósék pedig egy ismerősükkel. Útközben elkapott egy kis jégeső, ha tovább tartott volna a műsor telibe vert volna minket a jég.. Megérkeztünk anyósékhoz Lábatlanra, beszélgettünk, ettünk, aztán délután Kopival játszottunk. Sajnos közös képet nem sikerült csinálni, bánom mert jó lett volna, de mit is képzelek… na mindegy, majd egyszer..
Máj. 4.-én délelőtt indultunk anyóséktól, bementünk apósékhoz ott ebédeltünk és jöttünk haza. Talán egy körül értünk haza, és utána pihenés volt..

Máj. 5. – 11. A héten pedig semmi különös nem volt, szerdán palacsintát csináltam, aztán kicsit dekoráltam Apának, hisz 52. hónapja voltunk együtt, pénteken (máj. 9.-én) Lauráékkal voltunk a boltba és játszótereztünk, jó volt kicsit beszélgetni, tegnap Apa megint későn jött, Kopinak hiányzik a legjobban, ma pedig megint dolgozik, így Kopi játszik, én segítek anyának, délután pedig tanulás..

Talán ennyi lenne a hónapra. Jövőhéten oviba íratás, és meglátjuk mi lesz belőle.

További kellemes vasárnapi délutánt Nektek!

Vivi

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .