A kép illusztráció

Sok nő állítja, hogy tudja, ha teherbe esett. Ha valaki nagyon érzékeny és jól ismeri a testét, esetleg az első, megbízható vizsgálatok előtt is tudhat arról, hogy terhes, de ez általánosságban biztosan nem állítható a kismamákról. De akkor mégis honnan és legkorábban mikor tudhatod, hogy terhes vagy?

Mi is a PPS!

A nők nagy része lenézi azokat- tisztelet a kivételnek- akik a soron következő vérzés ideje előtt érezni vélik magukon a terhességi tüneteket. Mondván, ezeket majd az embrió által termelt HCG hormon okozza. Ez így is van. A tünetek nagy része, a pozitív teszt után jelentkezik. Sőt a kisebb jelek is a hormonmennyiség növekedésével fognak erősödni.

Azonban már a tudósok is tudják, hogy a fogantatás pillanatától a szervezet jelezni fog. Hiába nincs még kapcsolatod az osztódó sejtcsomóval, a szervezet tudja valami készül.

“Elektromos jelek milliói szántják belülről a testedet- amikről te mit sem sejtesz.”

A ciklus második felében termelt progeszteron mennyisége is nőni fog, ezért érezheted magadat fáradtabbnak.

A tested pedig a vándorló sejtcsomó jelei alapján értesít téged is. Ezért a teszt előtti tüneteket kora terhességi tüneteknek- PPS –nek- nevezik.

Gondolj csak bele! Az emberi test egy csoda! Millió és millió sejtből, elektromosságból, vegyületekből álló tökéletes gépezet, mely pár hét alatt kialakítja magát az anyaméhben – mert a baba az utolsó jó pár hetét már csak a növekedésre és a szervek tökéletesítésére fordítja.

Pont a babádat ne éreznéd már a fogantatástól!! Van aki nem érzi és nincs ezzel semmi baj, de most már tudod, hogy érezhetnéd. Tehát azt, aki a tüneteiről és a reményeiről számol be azt hallgasd meg és ne zavard el a nincs még kapcsolatod a babával szöveggel…

 

Előző cikkVideók az első órákról
Következő cikkSzültem, imádom a gyerekem de nem tudok a tükörbe nézni

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .