Egyre többször kerül ki a közösségi oldalakra olyan megrázófotó, melyben a penészes és már szinte zöld cumisüveg belsőt mutatják a posztolók. Sajnos sokan nem tudják, hogy a cumisüveget nem elég a hagyományos módon elmosni. Sokan nem is szedik szét az üveget elemeire, a résekben és az illesztésekben pedig possadni és penészedni kezd a tej.

Hirdetés

Az anyák többsége a hagyományos kifőzést választja.Ilyenkor az elemeire szedett cumisüveget forró vízbe áztatják, majd alaposan ki is mossák a tartozékokat. De vannak akik inkább sterilizáló edényekben végzik a tisztítást.

Maga a módszer mindegy, a lényeg a magas hőfok, ami megöli a kórokozókat. Hiszen a kisbaba immunrendszere még fejlődik, sok esetben védtelen. A legnagyobb gondot így azokra az eszközökre kell fordítanod, amiben tejet vagy tejterméket adsz a babádnak.

A cumisüveg minden részét fertőtleníteni kell, minden egyeshasználat után. Akkor is, ha a baba csupán egy -két kortyot ivott belőle. Szedd szét az összes elemére az üveget. Ne felejtsd ki magát a cumis részt sem,hiszen azt is szét lehet szedni. A gumis rész alatti gyűrűnél pedig könnyen megtapadnak a bacik.

Ez is érdekelhet!

Ha mosogatógépben végzed a mosást, arra is ügyelj, hogy a baba holmijait a felső polcra tedd. És ha lehet mellé se tedd az odaégett tepsit, akkor sem ha a gép funkciója a tisztítás. Annak ellenére, hogy minden használat után elmosod a használati tárgyakat. Naponta – akár többször is-fertőtlenítsd, sterilizáld is őket.

Vegyél egy lábost és forralj benne vizet. Hagyd legalább 5 percig forrni, majd zárd el a gázt alatta. A darabjaira szétszedett cumisüveget és egyéb tárgyakat helyezd a már nem lobogó vízbe- az ugyanis károsíthatja a gumis részeket.

Hirdetés