Biztosan te is érezted már azt, hogy a sok munka, házimunka, egyéb teendő mellett nem tudtad a gyermeked számára különlegessé tenni a napot.

Azonban van egy jó hírünk: nem vagy hibás. A gyerek teljesen más szemmel látja a világot, mint te. Könnyen lehet, hogy a napi rutin mellett kevesebb játék, foglalkozás fér bele az idődbe. Ez mindenkivel megeshet, hiszen dolgozunk, vezetjük a háztartást, és esetleg még a férjünket is ápolnunk kell. 🙂

Lehet, hogy neked a tönkretett torta könnyeket csal a szemedbe, hiszen egy tökéletes, ízig-vérig szeretettel épített különlegességet szántál a kis Lacikának, azonban Lacika roppant mód tud örülni annak is, ha a tányér helyett az ölébe pottyan a tortakülönlegesség. Ez számára egy kaland, egy semmi máshoz nem hasonlítható élmény. A szomszéd Pistikének is el kell majd mesélni!

A mai gyerekeket igyekszünk úgy nevelni, hogy minden szuperkényelmes, szuperelérhető legyen a számára. Éppen ezért vedd lazábban a dolgokat, hiszen ami tökéletlen, ami eltér a megszokottól, abból lesz a legkedvesebb emlék később!

FORRÁSPöttyöslabda
Előző cikkHol vannak az igazi nagymamák?
Következő cikkKismamák Hüvelyi fertőzése! Mire figyelj!