A terhesség 9 hónapja drasztikusan megváltoztatja a tested.Így szerezd gyorsan vissza az alakodat szülés után! Hiába szedsz vitaminokat, kened a hasad csodakrémekkel, a szülés után egy teljesen új alak néz vissza rád a tükörből. Most megmutatjuk, hogyan szerezd vissza pár hét alatt a korábbi vonalaidat.

Hirdetés

A nők számára hatalmas kihívás, hogy elfogadják mennyire megváltozott a külsejük szülés után. Sokan a genetikát hibáztatják azért, hogy a szülés utáni hónapokban nem tudják visszanyerni az ideális alakjukat. Tény, hogy ugyanolyan már nem leszel soha, de apró praktikákkal majdnem tökéletesen hasonlíthatsz régi önmagadra.

 

Az vagy, amit megeszel

A várandósság során odafigyeltél az étkezésre. Kerülted a káros anyagokat, elhagytad az egészségtelen szokásaidat. Sok anya a gyermek megszületése után visszaáll a régi, megszokott életritmusára. Egyre kevesebb zöldség és gyümölcs kerül az asztalra. Ez azonban nagy hiba.  A szoptatás közben és után is fontos az egészséges étkezés. A vitamindús táplálkozás nemcsak a stressztől óv meg, de a testnek is segít abban, hogy visszanyerje régi formáját.

Tipp: Minden reggelt kezdj egy kiadós gyümölcssalátával. Ez pont elég lesz arra, hogy délig bírd energiával a pici körüli teendőket. A főétkezésekbe pedig csempéssz több zöldséget. Ne engedj a könnyen elkészíthető sült krumpli kísértésének.

Így szerezd gyorsan vissza az alakodat szülés után!Fittségben az egészség

Újdonsült anyukaként a szülés utáni első évet pelenkák és zenélő játékok között éled. Ez így van rendjén, de mellette ne feledkezz el saját magadról. Naponta pár percet mindig szánj a testmozgásra!

Hidd el, a friss levegőn a babakocsi tologatás nem elég edzés arra, hogy eltűnjenek a felesleges zsírpárnák.

Tipp: Ha azért mondasz le a napi mozgásról, mert nem szeretnéd a picit egy percre sem magára hagyni, akkor a baba-mama tornát épp neked találták ki. Néhány hetes csecsemővel is elkezdheted az edzéseket. A picivel végzett gyakorlatok pedig nemcsak a kilókat olvasztják le rólad, hanem még közelebb is hoz titeket egymáshoz.  

Így szerezd gyorsan vissza az alakodat szülés után!Tanulj meg inni

A szoptatós anyukának a legfontosabb a folyadékpótlás. Bár a megfelelő mennyiségű napi folyadék nem helyettesíti a szilárd ételeket, mégis sokan elkövetik azt a hibát, hogy a meleg étkezést is gyümölcslevekkel váltják ki. Ez a rossz szokás pedig plusz kilók felszedésével jár.

Tipp: Figyelj arra, hogy szoptatás alatt a napi normális 1,5 liter folyadék kevés a szervezeted tökéletes működéséhez. Ilyenkor legalább 2-3 liter szükséges ahhoz, hogy ne csak jól érezd magad, de élvezd is az anyaságot. A rendszeres étkezés mellett a tested fogyással hálálja meg a friss és egészséges italokat.

A bomba alak titka

Így szerezd gyorsan vissza az alakodat szülés után!A szülés a leggyorsabb fogyókúra, hiszen pár óra alatt akár 20 kilótól is megszabadítja a testedet. A bőröd azonban nem fog ilyen gyorsan visszaugrani az eredeti állapotába. De a lapos hasnak sem kell búcsút intened. Konzultálj orvosoddal, hogy mikor kezdhetsz el mozogni, és milyen gyakorlatokat szabad végezned.

Tipp: Még a szülés előtt szerezz be egy hasszorítót. Ez a derekadra csatolva laposan tartja a hasadat, ezzel ösztönözve a bőrt a regenerálódásra. Fontos, hogy egész nap- sőt ha teheted éjszaka is- legyen rajtad.  Pár hét szenvedés és nyoma sem lesz az anyapocakodnak.

Hirdetés