MEGOSZTÁS

Félig kifejlődött ikertestvérét operálták ki az orvosok egy indiai kisbaba hasából. A parazita iker még magzatburokban volt, és megléte veszélyeztette a babát.

Sokkoló történet látott napvilágot Indiában. Érdekes, hogy abban az országban – bár sokan élnek ott – mégis hihetetlen nagy számban születnek rendellenességgel és különféle testi torzulásokkal.

Hirdetés

A magzat a magzatban jelenség nem ismeretlen az orvosok számára, de nagyon ritka. Ilyenkor az ikertestvér a másik magzat testében fejlődik. Az indiai kismama terhessége rendben lezajlott. A születés után egy rutinvizsgálaton derült ki, hogy valami van a baba hasában.

Az orvosok egy félig kifejlett aggyal, karral és lábakkal rendelkező „babát” vettek észre egy rutin ultrahangvizsgálaton az újszülött hasában.

A 19 éves édesanya még soha nem hallott ilyenről, de bízott az orvosokban, a kisbabát pedig megműtötték.

Egy 150 grammos és 7 centiméteres magzati „képződményt” vettek ki a pici hasából. Az orvos elmondta, hogy magzatburokban volt a testvére testében.

A parazita ikertestvér – ahogy az orvostudomány is nevezi – megölte volna az életben levő babát, hiszen minimálisan, de fejlődött a testben.

Az orvosok ledöbbentek az eset kapcsán, hiszen ilyen terhességre kb. 200 példa volt eddig a világon. Az ultrahangképen azonban rögtön látták, hogy hasban levő testnek lábszár csontja és agya is van. Koponyacsontja azonban már nem fejlődött ki.

Az iker eltávolítása után a kisbaba teljesen rendbe jött. Anyukájával elhagyhatták a kórházat.

Hirdetés