Minden lehetséges ikres dolgot elolvastam az interneten a terhességem alatt hétről hétre, viszont 90% ban csak egy babás terhességekről beszélnek bővebben, ikreknél pedig jobbára a veszélyekről, a betegségi arányokról és a koraszülésről lehet olvasni. Úgy vélem elég negatívan kezelik a többes terhességet pedig valójában egy csoda. 

Hirdetés

Képeket a hasban való elhelyezkedésről és a növekedésükről szinte nem is talàlni, ezért próbáltam nektek összegezni a heteket képekben.

Kezdetben még jól elférnek az ikrek az anyaméhben, hiszen hatalmas helyük van.

Ahogy növekednek, egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Így a kettőjük közötti kommunikáció is lassan kialakul.

Az ikermagzatok is forognak a magzatburokban. Érzik azt, hogy nincsenek egyedül. Az anyjuk szívverése pedig megnyugtatja őket.

Amikor már szűkül a hely, akkor már kevesebbet mozognak. De egymással azonban annál többet foglalkoznak. Simogatják egymást, megérintik a testvérüket.

Az anyaméhen belüli játék még a születés után is megmaradhat. Vannak ikerbabák, akik – a vizsgálatok szerint- az anyaméhben “bújócskát” játszottak. Elbújtak egymás elől. Néhány évesen az ikrek kedvenc játéka volt, hogy egyikük a függöny mögé bújt, a másikuk pedig azon keresztül megérintette testvérét.

Ez is érdekelhet!

Végül már elég szűkössé válik az anyaméh. De a testvérek folyamatosan érzik egymást. Valóban együtt éreznek.

Lassan kialakul, hogy melyikük helyezkedik be előbb a szülőcsatornába.

Szülés előtt, már kevés hely van a mozgásra. Inkább csak rugdalóznak. De a közös játék még mindig megvan.

Hirdetés