Az olvasás nagyon fontos minden ember életében. Nem pótolja a televízió, a számítógépes játékok, de még a diafilm sem. A könyvek, a mesék fantáziát adnak a gyermeknek, ami hihetetlen fejlődést produkál. Sőt a későbbi életben való talpon maradásnak is ez az alapja.

A gyermeket már kis korban rá lehet szoktatni az olvasásra. Kezdetben mi szülők mesélünk neki, később viszont már ők választanak könyvet. Nem mindegy azonban, hogy a könyvesbolt ahová betérnek milyen. Egy sötét, szürke helyiség, ahol inkább nyomasztó érzése támad a gyereknek, vagy élményekkel gazdagszik inkább.

Ezt vette figyelembe a SAKO Architects építészeti cég is, akik az általuk megálmodott boltban a könyvmoly csemeték minden zugot ki tudnak használni.

A Pekingben található gyerekkönyves boltban több tucat különböző méretű olvasósarok található, ahol a csemeték nyugodtan lapozgathatják kedvenc meséjüket. A hatalmas színes játszószőnyegen bárki leheveredhet, és belefeledkezhet egy könyves kalandba, itt senki sem fog rá szigorúan nézni emiatt. A polcokon mindenféle nyelven sorakoznak a színes mesék, képeskönyvek, és mindbe bele lehet lapozgatni, sőt ki is lehet olvasni őket ott helyben.

Előző cikkVigyázzatok a kamaszokra – újabb őrület a neten
Következő cikkHa dolgozom rossz anya vagyok! Küzd le a lelkifurdalást!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .