Ismét egy iskolai tankönyv verte ki a biztosítékot a szülők körében. Talán teljes joggal. Egyre többet hallunk a modern oktatási rendszerről, amiben egyre több hibát vélünk felfedezni. A mostani alsós könyvben szó szerint az óra keretén belül kell megbélyegezni az osztálytársakat. A pszichológusok sem értik, mi ezzel a cél. Hiszen az emberiség már eleve rossz irányba fejlődik, ezt az iskolában nem elősegíteni kellene.

Iskolai tananyag a megbélyegzés! A szülők háborognak!Mit szeretnél kipróbálni néhány év múlva az alábbiak közül? Hajfestés, testékszer, tetoválás, tűsarkú cipő – és ez csak az egyik feladat, amely egy harmadik osztályos gyermekeknek készült munkafüzetben található. Míg ezeken a „tökéletes” kérdéseken gondolkozik a gyerek, addig a többieknek hangosan meg kell nevezniük azokat, akik szépek és akik csúnyák az osztályban.

A könyv kérdései futótűzként terjednek az interneten. A feladatok valódiságát több szülő is megerősítette a Borsnak. Az Apáczai Ki­adó 2015-ben kiadott, A mi világunk című munkafüzetének 47. oldalán megtalálható.

A szülők felháborodását az váltotta ki, hogy a gyerekeknek meg kellett nevezniük a szép és jó gyerekeket az osztályban. Mindezt a többi gyermek előtt hangosan felállva.

Sajnos egyre több ilyen órákról, tankönyvekről hallunk. Az igazi érték elveszik és tényleg egy lebutított, külsőségekre épített társadalom lesz a jövő?

Forrás: Bors

Előző cikkBalesetek óvodákban, iskolákban, táborokban
Következő cikkAz iskola mellé állt az anya, akinek megalázta lányát a tanítónő!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .