Pénteken mikor haza jöttek a gyerekek végre hétvége.Nekem dolog még több,nekik szórakozás.

Ismét egy hétvége 3 gyerekkel!Jennyfer megcsinálja a leckét,ha van ami lemaradt a napköziben.Szerencsére nagyon kötelesség tudó,sőt túlzásba is viszi.Névnapjára Frozen-es spirál,matek füzetet kért.Kéri,h írjak feladatokat,pontozzam le.Ez a kedvenc tantárgy.Van hogy kora reggel ír,tanul,olvas,igen jól látjátok,olvas,ez az első osztály félév,de erre majd szánok egy külön írást…Minden nap még iskolába indulás előtt is elővesz vmit…
A Lányok korán kelők ilyenkor is,Ők egy szobában vannak,külön kis birodalommal,polc,szekrény…
Fél 7-fél 8közt ébredek.
Járkálnak utánam,esetleg egy kakaó.Dominik ajtaját behúzom,ő elalszik 9-ig is,ha a lányok hagyják.Persze igyekszem figyelni,de ugye teszem a dolgom. Begyújtok,ha nincs parázs a kandallóban.Elmosogatok,rendet teszek,lányok jobb esetben felöltöznek,én megrakom a mosógépet,mert ez a szennyes tartó mindig tele,ha kiürítem előző nap,akkor is… Tv nincs,míg Apa benn ébred,mert akkor ott veszekednek a feje felett,mert nem férnek el…pedig itt a kanapé is.Akkor azon megy a vita arra ki feküdjön,úgyhogy teljesen mindegy.

Dominik felkel és Apa is hamarosan a leves általában,ha nem megyünk a családunkhoz,már odatéve.Általában ilyenkor megyünk,de nem mindig. Hétközben csak ha muszáj akkor megyünk bár hova is,mert akkor nincs időbe lefekvés-fürdés. Mindenki fáradt is.Na meg mire elpakolják a holmijukat,mese,játék,vacsi,már fürdés is.Így nem fér bele,h menjünk bárhova is.
Péntek lazább,de azt itthon töltjük,bevásárolunk,ha Apa nem tette meg vagy nem mentünk el mi előtt haza jönnének.
Du.-Án 1-2fele lepihenünk ebéd után.Domi jó esetben eddigre hajlandó felöltözni ruhába és nem pizsiben flangál.
Mi is pihenünk,ha csak nem jön vendég,akkor persze gyerekek sem alszanak. Kicsiknek még szüksége van rá,de Jenny lemehet a konyhába ha szeretne,mi után elaludtak.Elrajzolgat,színez,nézegeti a könyveit,de vasárnap általában Őt is elnyomja Álommanó.

Utána uzsi,játék,tv.Majd újabban Du.-Án 4-5fele hajmosás,fürcsi,hajszárítás,körömvágás.Ugye készülünk ovira,sulira.Kikészítem a levasalt holmit.Előszedem másnapra a ruhát.
Általában én is hajat mosok,fürdök,Apa is és 8-ig családi tv v puzzle,mese olvasás,kis ropi,mogyoró és kikapcsolódás.
És kezdődik a körforgás elölről.

Ma pl esett reggelre egy kis hó,Balaton jeges,kis sétát tercezek,de új bútorok és hiába nagyjából minden a helyén,tökéletesítgetjük a Férjemmel,ugyhogy nem tudom mi lesz,de egy kv-süti combó egy kávézóban Balatonföldváron mindig jöhet.
Lexy

Hirdetés
Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .