Forrás: Dreamstime

Két tizenhárom éves fiú letérdepeltetett egy autista gyereket, hogy állítólag zsákot húztak a fejére és azt játszották, hogy kivégzik. Az eset az egyik budapesti iskolában történt még decemberben. Sajnos hasonló videók nap mint nap megjelennek az interneten is, sajnos bárki bármikor megtekintheti őket. Amikor az iskola igazgatója tudomást szerzett a diákok tettéről az irodájába hívatta őket és büntetésül ugyanazt tette velük amit ők korábban az iskolatársukkal. Pár nappal később ő maga hívta fel a szülőket, hogy beszámoljon mivel büntette meg a gyermekeiket. A szülők feljelentették a rendőrségen. Az ORFK tájékoztatása szerint május 10.-én született ítélet miszerint nem történt bűncselekmény. Az iskola fent tartója viszont a belső vizsgálat során hibásnak találta a pedagógust, aki továbbra sem tagadta a történteket. Vezetői megbízását visszavonták, viszont tanárként továbbra is az intézményben maradhat.

,,Ez semmiféleképpen nem minősül fegyelmi vétségnek. Az, hogy elfogadható kezelési mód-e az már más kérdés. Az arányosság elve szerint az elkövetett vétséggel arányosnak kell lenni a büntetésnek, ugyanakkor arra kell törekedni, hogy a büntetés ne legyen megalázó. Ha olyan gyerekekről van szó, akik megalázták a társukat, akkor sem lehet az iskola reakciója egy viszont megalázási mód!” – mondta az Origónak Mendrey László a Pedagógus Szakszervezetek Szövetségének elnöke, aki azt is mondta:

,,Biztos, hogy nagyon nehéz és életre szóló lecke ez mindenkinek. Az pedig, hogy ezekről a dolgokról beszélnünk kell, azt mutatja, hogy ennek a kommunikációja, kezelése nagyon nincs jó helyen a mindennapjainkban, és ez nem az erkölcsórákon fog megoldódni.”

Az origó információi szerint sem az áldozat, sem az őt terrorizáló gyerekek nem járnak mér az iskolába, az igazgatói iroda pedig üres, mert az új vezető még nem fogadta el a megbízást. A tanári kar kiáll a leváltott vezető mellett.

Forrás: Origó

Előző cikkZaklatták az iskolában! Öngyilkos lett! Szülők figyelem!
Következő cikkBátor lelkek! Élettervek leszületés előtt!