Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2016-09-29 09:53:02Z | http://piczard.com | http://codecarvings.comó.þ4Cc<

Manapság sokszor elhangzik, hogy azért van annyi társadalmi probléma, mert a férfiak elnőiesedtek, a nők pedig elférfiasodtak.

Ennek ellenére sok szülő már újszülött kortól próbálja a gyermekét minél fiúsabbnak, vagy lányosabbnak nevelni. A bababoltokban már a legkisebb mérettől külön sorakoznak a kisfiú és kislány ruhák, de még csörgőből és rágókából is lehet mindkét félét kapni. Sokszor az van nehéz helyzetben, aki nem tudja, vagy nem akarja tudni a baba nemét és úgy szeretne vásárolni valamit.

A nagyobbik fiam most négy éves, nemrég született meg a kishúga. Nagyon örült, mikor megtudta, hogy az öccse után húga is lesz majd. Aztán ahogy gyűltek itthon a rózsaszín kisruhák, unikornisok és babák, egyre több dologról kérdezgette, hogy akkor ez most fiús vagy lányos? Gyanakodva nézett a narancssárga pólójára, de rendszerezni kellett a baba tányérokat, kanalakat és persze a plüss állatokat is.

Ennek pont az ellenkezőjét tapasztaltam, amikor Öcsit vártuk, igaz, akkor még ő is csak két éves volt. Kapott Mikulásra egy babát, ami kék rugdalózót visel és ha megnyomták a hasát nevet. Nagyon megszerette, mindenhova hozta magával, a kertbe, a játszótérre, a boltba is. Szerencsére a szűkebb és tágabb környezetünkben senki nem nézett ránk furán azért, mert a fiam babázik és szerintem sokat segített abban, hogy el fogadja, kistestvére lesz. Te adnál babát a kisfiad kezébe?

A szakértők szerint azonban nem megfelelő a ma már egyre népszerűbb nevelés, hogy a lány csupán lány játékokkal, a fiú pedig fiújátékokkal játszik. A gyerekek ugyanis ezeken keresztül tanulnak bele a későbbi felnőttlétbe. tehát egy babázó fiú már az apaságra…

Előző cikkMi lehet az ok, amiért a gyermek nem fogad szót?
Következő cikk10 idegesítő dolog, ha kismama vagy!