Hirdetés

Sok szülő véti el azt a hibát, ha ő sikertelen az életben, akkor a saját elképzeléseit szeretné majd a gyerekeiben látni. Rákényszerítik őket olyan dolgokra, amiket nem is szeretnének, olyan iskolába kell járniuk- mivel nekem nem ment, de majd neked sikerül felkiáltással- amiről a szülő csak álmodott.

A gyerekek itt már elvesztik önálló döntési jogukat a saját életük felett. És ez nem csak gyerekkorra, akár még a felnőtt korra is jellemző lehet. Hány szülő van akik még a felsőoktatásban is beleszólnak a kamasz iskolaválasztásába, nem érdekli őket, mit szeretne a gyerek. Csak az, hogy az nem fizet jól, és nem mehet oda, vagy az, hogy én soha nem mentem volna oda, te sem fogsz.

Gyerekként azonban még formálhatóak a kicsik és ezt sok szülő meg is teszi- helytelenül.

Szépségversenyek:Ha láttatok már a televízióban „igazi” gyerekszépségversenyt, akkor láthattátok, hogy a gyereket ott felnőtteknek öltöztetik, sőt inkább kirívó felnőtteknek. Sokszor még műfogakat is tesznek a szájukba, hiszen még olyan kicsik hogy kuszák a fogaik. Ne csodálkozzunk akkor azon, hogy pedofilok száma pedig nő a világon? Ezek a gyerekek felkínálják magukat a színpadon, a szülők segítségével. Sokszor látni, hogy büntetést kapnak azért, hogy ha nem mosolyogtak elég jól. Érdemes megnézni ezeknek a gyerekeknek az anyukáit is. Sajnálom, de leírom, elhízott magukra nem nagyon adó anyákat látni a háttérben, akik a saját vágyaikat vetítik a gyerekre a pénz érdekében…Tehát pénzért adják el a lányaik mosolyát? Mi is ez akkor? Persze a legtöbben azzal érvelnek, hogy a gyerek élvezi. Persze melyik kislány ne élvezné, ha csillogó ruhákba bújhatna.

Harcolj, amíg tudsz:A fiús szülők sem maradhattak háttérben. Náluk is egy új divat hódol, a ketrecharc. Még felnőtteknek is veszélyes, de már gyerekváltozata is van ennek az agyrémnek. Nem elég, hogy a gyermek nem csak lelki traumát szenved, de fizikai, súlyos fizikai veszélynek is ki van téve. Hihetetlen, de Amerikában 3 millió gyerek űzi ezt a sportágat. Ha nevezhetjük annak. Egy fejlődésben levő gyerektestnek pont erre van szüksége.

Soha ne add fel:


Önmagában ez a mondat még nem jelent gondot, ha a szülő tudja hogyan kell érteni. Azonban manapság már nem úgy értelmezzük, amiért ez kialakult. A gyerekeket a végletekig „hajszolják” a szüleik. Ő legyen a legjobb, ő legyen a legszebb. Nem tanítják meg nekik a versenyek igazi szépségét, hogy veszíteni tudni kell. A gyerekek agresszívvá válnak, iriggyé, önzővé, áttaposnak másokon. A szülők pedig elfelejtették már a másik szép mondatot: Nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel.

Sajnos a mai világ elvárja, ha lány vagy akkor legyél szép, ha fiú akkor erős. Egy fiú ne sírjon egy lány ne legyen talpig koszos. Vannak szerencsére olyan szülők, akik nem gátolják meg, ha a lányuk épp fiúsabb, vagy a fiuk babázni szeretne. Hiszen mind a két oldalt meg kell ismerniük. Hiszen a fiúk egyszer apák is lesznek, akkor miért is baj, ha az óvodában főznek együtt a lányokkal? Vagy a lányok autóznak a fiúkkal?

Jó lenne megtalálni ebben a „liberális” világban a határokat. Ne csak dicsérjünk, szabjunk határokat is- de ne csak a gyereknek, magunknak is.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..