Úgy látszik a világ egyre lejjebb süllyed. Már a jóhiszemű, segítőkész emberektől is lassan kiöljük a bizalmat. Ma már nem adunk a hajléktalannak pénzt, mert többször átvertek, csalódtunk. Már nem adakozunk szegény családoknak, mert sokról kiderült nem is volt szüksége a kért holmikra.

Hirdetés

Ma már sokszor csak megosztunk dolgokat, az nem kerül pénzbe alapon. De bizony pénzbe kerül. Annak, aki ezt elindítja, annak nagyon sok pénzébe kerülhet, és a pofátlanságának nincsen határa.

Emlékezzünk egyre több az olyan oldal, portál, ahol nem tudunk egy cikket elolvasni anélkül, hogy előtte ne osszuk meg magát a cikket- amiről azt sem tudjuk még miről szól. Sokan ilyenkor inkább lemondanak az „élményről” és bezárják az alkalmazást. Vannak azonban olyanok, akik rájöttek arra, hogy ez milyen jó módszer, hogy növeljék az oldaluk látogatottságát.

Ezért is indultak útjukra olyan hihetetlen eltűnések, amikhez – nem tudok mást írni- de már pofa kell. Mivel az emberek ezeket megosztják- így növelve az adott oldal népszerűségét, amivel ő pénzhez jut.

A szomorú a történetben az, hogy a világ másik oldalán élt emberek képeit nyúlják le és állítják be, hogy talán segíthetsz egy megosztással, hogy meggyógyuljanak, vagy esetleg megtalálják őket.

Ezekkel a „szerencsétlen” gyerekekkel, akár te is találkozhattál, lehet meg is osztottad, együtt éreztél a szülőkkel, rokonokkal, hogy mit érezhetnek…És mi az igazság?


A kislány Miskolczy Liza és március 11-én tűnt el Budapesten a 13. kerületben. –Ismerős talán a szöveg, a fénykép


A képen valójában Sandra Reneei Cantu. Az egyetlen valóság a szövegben, hogy ez a kislány is eltűnt. 6 évvel ezelőtt Amerikában a család szomszédai rabolták el. Majd végül meggyilkolták. A kislány 2001-ben született és 2009-ben halt meg.

A következő példában egy anya kért segítséget- talán ez is ismerős nem, egy hónapja osztjuk a posztokat.

Simon Ilona édesanyja kért segítséget. Akit lánya felhívott telefonon, elhaló hangon és segítséget kért. Azóta nem elérhető telefonon sem. Az édesanya kétségbeesetten kutatott a gyermeke után és persze segítséget kért a poszt osztásával.


A képen látható lány egy 14 éves tinédzser, aki valóban eltűnt. Azonban nem Magyarországon és nem Simon Ilonának hívják, hanem Hannah Marie Amaronak, akit egy atlantai hotelben találtak meg pedofil pasijával.


Ezt a nőt férje kereste egy segítséget kérő portálon. Kérte a becsületes emberek segítségét, osszák meg a képet, mert nem tudja hol lehet a neje.


És igen itt van az édesanya, akit mi osztottunk.  Tényleg két gyermekes anya volt, de nem hazánkban, hanem Michiganben élt. És tavaly nyáron lett öngyilkos. Sokat cikkeztek is róla, mert az öngyilkosságát nem tudják megmagyarázni.

A hihetetlen ezekben a posztokban, hogy azoktól veszi el a reményt, akik tényleg keresnek valakit és már a közösségi oldalak az utolsó reményei. Sokan tanácsolják, hogy kép alapú keresést indítsunk a google segítségével, így rögtön kiszűrhető az adott poszt valódisága. Azt azonban tudjuk, hogy az internetes csalók rögtön taktikát váltanak, ha rájönnek a titokra az áldozatok.

A másik dolog, mit gondolhatnak az emberek, akik véletlenül egy elhunyt szerettükkel találkoznak egy közösségi oldalon? Vajon mit szólnának a hozzátartozók a tengeren túlról, hogy innen hogyan alázzák meg az emberek, gyermekek emlékét és ez csak néhány példa…

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..