2013 december közepét írjuk, Bálint a héten 144 hetes, már betöltötte a 33. hónapot.

Már készülünk a Karácsonyra. Bálint még bölcsibe jár, de otthon is dolgozunk. Papírláncot készítünk a fára- Bálint nagyon ügyesen adogatja a szalagokat, és persze ő vágja is.

Most anyu is sokat van nálunk, mert Bálinttal nem lehet ajándékokért menni. Ezért ők sokszor villamosoznak Pesten- elmennek a Vörösmarty térre is a karácsonyi vásárra. Bálint nem rajongott túlságosan, sokkal jobban érdekelte a földalatti. Azon belül is a megállók. Mindegyiket tudja már kívülről- és azt is, hogy melyik megálló csempés és melyik nem az.

Este még mindig iszik Bálint tejet. Még mindig elfogy majd egy cumisüvegnyi. Az esti mese most diafilm.

A héten eszünk

  • Böcsi ebéd és reggeli
  • Parízer, pirítós- vacsi
  • Nasi minden mennyiségben
  • pipihusi, sült krumpli- ebéd

A héten még az ünnep előtt Andihoz is elmegyünk. Bálint szépen tűri a hajvágást. A végén Andi még puszit is kapott.

Mivel a bölcsi már csak rövid ideig tart- az év vége miatt- így együtt megyünk fenyőfát venni. Bálint szaladgál a fák között. Szinte mindet haza akarta vinni, hogy majd a Jézuska feldíszítse. Persze Bálint választott fát- hosszú levelűt. Azonban hatalmas volt a fa. Persze a kereskedők kaptak rajta, hogy egy kisgyerek választ, nekik bármit el lehet adni. Anya meg úgyis belemegy. Így volt ez most is. Még nem tudom hogy fér be a lakásba, de tényleg szép volt a fenyőfa.

A bölcsi után egyik nap Bálint levelet diktált a Jézuskának. A lényeg persze az volt, hogy jófiú és biliárdot kér. Este betettem az ablakba, majd reggelre eltűnt- Bálint nagyon örült neki.

A hét végén Bálint segített mézeskalácsot gyúrni és sütni is. A tojásokat ő törte fel és dobta a keverőtálba. Nagyon élvezte, hisz ülhetett a konyhapulton. Idén elhatároztam, hogy mézeskalács házat készítek. Még sosem csináltam, de Bálintért mindent.

Mostanában új szórakozás a fényképezőgép. Bálint szinte mindent fényképez. Először még csak a lába volt soron, aztán egész jó képeket kattintgatott. Tehetséges.:)

A hét utolsó napja a készülődésről szólt. Már 22-ét írtuk. Én sajtos tésztát sütöttem, addig a fiúk felrakták a fényfüzéreket az erkélyajtóra. Persze ezt Bálint rögtön le is szedte- nagyon élvezte, mert a visszarakást fényképezhette.

Ebéd után elkezdődött a mézeskalácsház készítés. Sajnos a fehérje díszítést elrontottam, egyszerűen nem tapadt össze a kész tészta. Mire rájöttem, hogy annyi cukor kell bele, hogy megálljon benne a kanál, addig már vagy 5 tojást elrontottam. Bálint a kis mézeskalácsokat díszítette, de gyorsan megunta. Majd fényképezte inkább a mézeskalács házat ahogy készítem.

Nagyon jól sikerült, attól hogy először csináltuk. Bálint meg is jegyezte, nagyon szép mézeskalácsházat csináltam…Ez jó hozzáállás. Én megcsinálom, ő pedig magáénak tudja…

Délután még lementünk átjöttek Kis Marciék. Bálint majdnem elszólta magát, mert Marcinak két nap múlva lesz a szülinapja, és kulgit vettünk neki- hisz mindig azzal játszanak. Mikor megérkeztek Bálint közölte Marcival, a saját kuglimmal játszunk. Jót mosolyogtam.

Másnap fel is köszöntöttük Marcit. Jót játszott a két gyerek a műanyag kuglival, meg a fa kirakóval.

Este természetesen az Adventi koszorún többször is meg kellett gyújtani a gyertyákat.

Előző cikkKétéves kisfiút raboltak el Szombathelyen
Következő cikkBölcs Kövér mondta vala…felkészül Kovács Ákos

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .