A dupla méh nagyon ritka jelenség, sokszor terméketlenséget, vetélést, vagy koraszülést okoz. Kétezer nőből mindössze egynek van dupla méhe, azonban van olyan eset, amikor ki sem derül.

Kétpetéjű ikrek születtek a dupla méhű anyánakA belső nemi szerveket érintő elváltozásokat nagyon nehéz felismerni, van úgy, hogy egy rutinvizsgálat fényt derít rá, de sokszor csak a termékenységet érintő problémával kapcsolatban kezdenek el vizsgálódni, és ekkor derül ki a rendellenesség. Azonban így sem
könnyű megállapítani az elváltozást, mert a méhen belüli sövény is hasonló képet mutat, így különböző vizsgálatokat kell elvégezni, mire kiderül, dupla méhről van-e szó.
Száz dokumentált eset ismert, ahol dupla méhű nőnek mindkét méhében terhesség jött létre.

Kétpetéjű ikrek születtek a dupla méhű anyának2011-ben egy floridai nőnek, Andrea Barbosanak is így születtek ikrei, Nathan és Natalie, a terhesség 36. hetében jöttek világra, mindkét baba két és fél kilós, egészséges csecsemő volt.

Az orvosok számára is különleges élmény volt ez a terhesség és a szülés végigkövetése.

Egy a huszonötmillióhoz annak az esélye, hogy ilyen esetben hármasikrek szülessenek. 2006-ban az Egyesült Királyságban született három baba, két méhből.

Előző cikkBevásárló lista kismamáknak
Következő cikkHidd el van akinek rosszabb a napja, mint neked!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .