2013 augusztusát írjuk, Bálint 125 hetes a héten és már lassan 29 hónapos lesz. Bálint éjjel velem alszik. Visszaalakítottuk a szobáját, mert nem használta és a nagyszoba így túl zsúfolt volt. Most a kisszobában alszunk ketten. Éjjel még kel tejért- amit ő kakaónak hív.

Most már folyamatosan beszél- szinte naponta nő a szókincse. Ezen kívül rettentő okos. Szinte minden érdekli, amit számolni kell. Most azonban épp a szelektív szemétgyűjtés a mániája. Már tudja melyik színű kukába mit kell dobni. És ha én otthon összeteszem a kukát rám szól, hogy szelektív gyűjtünk.

Tombol a nyár még mindig. Bálint így meztelenül van otthon- a melegkiütéseit így sem tudtuk elkerülni. Már önként jár a wc-re.

Melegkiütésesen iszom

A héten eszünk:

  • Már mindent eszik amit mi, nagyon ügyesen használja a kanalat és a villát is.
  • Almaleves, tejfölös tészta- ebéd
  • Kakaós csiga – reggeli
  • Szeder- nasi
  • Főtt hús – ebéd
  • Csokis süti- nasi
  • Szalámis zsemle – tízórai
  • Főtt kukorica- nasi

A délutánok még mindig a ház mögötti kertben zajlanak. Ide gyűlnek a ház gyerekei, és pancsolnak a medencében. Ha épp nem fürdenek, akkor a fákat locsolják öntözőkannával.

Mivel napközben nagyon meleg van, a lakásban vagyunk. Anyu énekel Bálintnak- ezt nagyon szereti- Mellette számolunk, kártyázunk, mesét olvasunk, És az elmaradhatatlan Donald kacsa dvd-t nézzük.

Tízórai
Tízórai
Kidőltem
Kidőltem

A dackorszakot azonban már elkezdtük. Szinte újra kell tanulni pl. hogyan bánjunk az állatokkal. Ha Bálint dühös megüti Csofi cicámat. Ezért szidás jár, aztán megpróbáljuk szépen simogatni.

Én hétvégén tanulni megyek, így anyu is nálunk van. Bálint néha haragszik rám, ha elmegyek, de gyorsan megbékél. Ilyenkor mondja: Anya tanuni med. Ezalatt anyuval a Városligetben sétálnak. Bálint imád földalattizni- egy út után már tudta az összes megállót fejből. A Hősök terén megnézték a szobrokat, majd sétáltak a Vajdahunyad várnál.

Előző cikkMegszületett Alyssa Milano kislánya – Fotóval
Következő cikkNyár vége: strandon és Duna múzeumban (29. hónap)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .