húsvéti Bálint nyuszi

2011. április 19-én betöltöttük az 5. hetet, így nekivágtunk a hatodiknak.
Bálint minden reggel, ha felébred halkan gügyög, játszik az ágyban. Ez abból áll, hogy beszélget. Nem sír, megvárja, míg bemegyünk hozzá.

Már 120 ml tápszert eszik és persze rohamosan gyarapszik. A héten először voltunk kettesben sétálni babakocsival. Bálint végig nézelődött, nézte a fákat, a faleveleket, ahogy fújta őket a szellő.
A séták után otthon végre aludt egy kicsit. Mivel napközben szinte sosem aludt eddig, így egy kicsit ez nekem is pihenő volt.

A héten kicsit újra visszatért a hasfájás. Ilyenkor csak rajtam hajlandó feküdni. Ott nyugton van. Finoman paskolgatom a fenekét, így serkentjük a pukikat is kifelé. Ha nagyon sír, akkor tornáztatjuk a lábát.
Azonban, amint elmúlik a fájás, utána rögtön szórakoztatni kell. 🙂

A hét fénypontja, egy hatalmas kirándulás. Az első. Karácsonyra Anyukám jegyeket kapott a pesti várban levő Munkácsy kiállításra. Így Bálinttal együtt mentünk megnézni. A siklón való utazást nagyon élvezte.

Előzékeny fiatalember a babakocsi számára kinyitott egy nagyobb ajtót a siklón, hogy felférjünk. Így külön helyünk volt felfelé a várba. Persze itt Bálint nem sokat látott, mert aludt. Így nem akartuk kivenni a kocsiból.
A várnál levő macskaköveken vígan aludt tovább. Pedig még futottam is rajta a kocsival, hogy ringassa. Ébredés után egy mosollyal fogadott.

6 hetes baba

6 hetes baba

A kiállításra is lifttel mentünk fel. Én először tartottam tőle, mit fog szólni a kis 1 hónapos fiacskám a tömeghez, de olyan jó volt, mint mindig.
A kiállításra érve, bent néma csönd fogadott. Külön légtérben voltak a hatalmas képek. Mindenki csöndben szemlélődött. A legnagyobb elmélyült áhitat közepette, mikor már legalább 30-an voltak a teremben, kicsi Magzatom egy óriásit és öblöset durrantott. Mindenki szeme ránk szegeződött és nagy mosolyokat fogadtunk. Én bíztam benne, hogy sejtik, hogy a Pici volt. 🙂

Persze a hang nem volt elég, hisz rögtön követte a zárt térben az az tömény “illat” is. Ekkor már mi sem bírtuk nevetés nélkül. Féltem, hogy a vegyi fegyver kárt tesz az értékes képekben, amiket még a levegőtől is óvnak. Azonban nem támadtak ránk a biztonságiak.

Ezután kivettük a kocsiból. Őt is körbevittük, elmeséltük neki mit lát a képeken. Okosan szemlélődött, majd a kiállítás végén, mikor rákérdeztem, hogy látod milyen szépek ezek a festmények? Egy hatalmas böffel nyugtázta.
Ekkor már a biztonsági őrök is hangosan nevettek. Megjött a puki-böfi osztag.

6 hetes baba
a nemzetközi jelet már ismeri

 

Hazafelé is végig mosolygott a Fiam. Persze több levegő nem is jött ki belőle. Ezt a kiállításra koncentrálta.

Mivel Bálint kedden született, így a heteket is keddtől keddig írom. Tehát még ezen a héten volt Húsvét is. Erre már nagyon készültem. Vettünk neki nyuszifület és az egyik kék rugijára varrtunk egy szép nagy pompomot. Pont a fenekére. Vasárnap Anyukámnál volt a próba. Édesen nézett ki az én kis nyuszim. ( Bálint is élvezte, azt hiszem én még kiélveztem azt, hogy azt adok rá amit szeretnék. Jövőre már le fogja venni, ha nem tetszik.)
Hétfőn pedig így ment locsolkodni. Rengeteg ajándék várta a nagyszülőknél a kertben. Együtt keresgéltük meg. A nyusziruha pedig ment emlékbe a szekrény mélyére a nyuszi farokkal együtt.

6 hetes nyuszi baba húsvétkor

 

6 hetes nyuszi baba Húsvétkor

A fürösztést már élvezi. Mosolyog és kacag. Főleg, ha megfordítva a hátát és a fenekét mossuk. Ilyenkor megváltozik a látkép, hisz hassal van a víz felett. Érdeklődéssel néz mindenre. A héten megkapta az utolsó K-vitamint is.

A hét új eseménye, hogy Bálint már összefüggően gügyög. Szinte be nem áll a szája. És persze megtalálta a kezét már. Szopja az ujját, de az ökle még jobban tetszik neki.

Ezen kívül gyönyörűen tartja már magát hason, akár percekig is.

babakocsival az utcán

Előző cikkElekes Tímea Izabella: Álarc nélkül
Következő cikkBeszélgetések és orrszívás (7. hét)

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .