Babahintőpor! Sok nő használja a genitális testrészeken is, hogy bőre puha és fiatalos maradjon, hiszen ez a készítmény szinte minden háztartásban megtalálható.

Hirdetés

Kiderült, halált is okozhat a hintőpor!Egy amerikai orvos, Dr. Cramer tanulmánya szerint a babahintőpor egyik fő összetevője, a talkum okozza az Egyesült Államokban diagnosztizált petefészekrák 10%-át, ez évente több ezer beteget jelent.
A hintőpor és a petefészekrák kialakulásának összefüggését már 2008-ban is vizsgálták, és ezt egy tanulmány alá is támasztotta. Egyre több adat utal ugyanis arra, hogy jelentősen megnő a kockázat, ha genitális tájakon használjuk az adott kozmetikumot, akár 60%-kal nagyobb az esélye a megbetegedésnek.

Egy másik kutatócsoport még meglepőbb felfedezést tett: hintőpor nyomokat találtak olyan nők rák miatt eltávolított petefészkében, akik felnőttként nem is használtak hintőport.
Dr. Cramer azt tanácsolja, mindenképp érdemes leállni az intim területek gyakori hintőporozásától, szerinte minél többet, minél hosszabb ideig használjuk, annál nagyobb a rák kialakulásának esélye.

A hintőpor egyébként sem javasolt kozmetikum, ugyanis a tüdőbe jutva lerakódik a magnézium-szilikát, ami tüdőgyulladást, légúti nehézségeket okozhat, a legtöbb gyermekorvos már egyáltalán nem javasolja a használatát.

Forrás: jomtom

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..