A kígyómarás könnyen okozhat halált, ám a hős apa gondolkodás nélkül cselekedett, mikor meglátta a babakocsiban az állatot.

Nem volt éppen egy könnyed piknik Josh Rose-nak (27) az a szombati nap, amikor a baleset történt. Mikor meglátta, hogy egy közel 1 méteres keresztes vipera van a babakocsiban a 2 éves gyerek mellett, azonnal kikapta. Ám a kígyónak sikerült megmarnia a férfi jobb mutatóujját, amitől anafilaxiás sokkot kapott (hallotta, mi történik körülötte, de nem tudott reagálni, még a szemét és a száját sem tudta kinyitni).

Hirdetés

Megbénultam, a vérem elkezdett ömleni, nem tudtam beszélni, és habzott a szám is.” – idézte fel a rémképeket a férfi.

Szerencsére mások is voltak körülötte, így a segítség nem maradt el – azonnal kórházba szállították, ahol megkapta az ellenmérget. Az intenzíven 24 órát töltött, majd hazaengedték.

Úgy éreztem magam, mint akit elütött egy teherautó. Egyszerűen csak boldog vagyok, hogy ez nem a valamelyik fiammal vagy a nővérem valamelyik gyerekeivel történt.” – mondta el a férfi a TheSunnak.

A kígyót egy kutyáját sétáltató férfi vitte arrébb egy bottal. Angliában egyébként évente közel 100 kígyómarás történik, de a vipera az egyetlen az ott élő fajok közül, amelynek a mérge halálos az emberre nézve.

Forrás: Bors

Hirdetés