Mind bekaphatjátok, akik azt hisztitek, hogy a császár a könnyű szülés” – írta egy anyuka a Facebook oldalán. Az előzményét gondolom nem kell taglalni, bizonyosan sok véleményt olvasott azon anyukáktól a császármetszésről, akik sosem élték át, és azt hiszik, hogy ez nem is igazi szülés (szerk.: bocsánat, most belőlem is kikelt a kisördög, ugyanis egy “kedves ismerős” ezt vágta a feleségem fejéhez, aki szintén császárral szült, és szintén lekaparta a falat).

Sokan nem önszántukból fekszenek a penge alá, vagy genetikai okokból, vagy egészségügyi okokból kénytelenek ezt az utat választani annak reményében, hogy a megszületett szívmag egészséges és élettel teli. Egyesek még a saját életüket is képesek feláldozni mindezért, mások igyekeznek tehermentesíteni a kicsi élményét, amennyire csak lehet. Raye Lee viszont igen töményen és frappánsan fogalmazta meg a gondolatait azokról, akik azt hiszik, a kényelem és a szülési fájdalomtól való félelem miatt választják ezek a nők a szülés ezen formáját.

Már több mint 23 ezren osztották meg a posztot, amiben képekkel és kemény szavakkal szállt szembe a kritizálók tömegével:

A magyar fordításért köszönet a Nők Lapja Cafénak

Hosszú, drámai hangvételű poszt következik:

»Ó, császármetszés? Akkor igazából nem is szültél. Biztos jobb volt így, a könnyebbik úton szülni.«

Ó, igen. A sürgősségi császárom abszolút az én kényelmemet szolgálta. Nagyon jól éreztem magam, amikor már 38 órája vajúdtam, mielőtt a babám szíve megállt odabenn az összehúzódások miatt. Az elején még azt mondták, hogy remekül haladunk, és nem lesz szükség császárra… aztán pedig azt mondták, hogy előkészítenek egy nagy hasi műtétre. Nem volt sokkoló egyáltalán. A császáromnak csak a kényelemhez van köze, nyilván nem ahhoz, hogy meg kellett vele menteni a gyerekem életét. Ó, és maga a műtét is olyan dolog, amiből szuper könnyű a felépülés.

NEM. Ez mind szarkazmus volt. Ez volt életem legfájdalmasabb élménye.

Most már azokhoz a kőkemény anyákhoz tartozom, akiknek a hegük bizonyítja, hogy kivágták belőlük a babájukat és túlélték, hogy elmeséljék a történetüket (merthogy bele is hallhatsz ebbe, csak hogy tudd). Ahhoz, hogy azt a visítozó újszülöttet kihúzzák belőled egy vágáson keresztül, tulajdonképpen félig széttépnek, szétfeszítik a zsír-, izom-, szervrengeteget, ami mögött el van rejtőzve. Teljesen máshogy képzeltem el a fiam születését, egyáltalán nem volt kellemes élmény.

A hasad izmait minden mozdulathoz használod. Még a leüléshez is kellenek, képzeld el, hogy nem tudod használni őket, mert az orvosok kicsit felaprították, úgyhogy hat hétig kell várnod, mire a tested a helyére rendeződik. Amikor a nővérke először kért meg, hogy keljek fel az ágyból, belém hasított a szétvágott és összefoltozott test fájdalma, és ráébredtem, milyen ironikus, amikor valaki azt mondja erre, hogy ez a könnyebbik szülés. Mind bekaphatjátok, akik azt hisztitek, hogy a császár a könnyű szülés. A magam szemében a világ legerősebb női közé tartozom. És őszintén, akár mindennap átesnék a császármetszésen, csak hogy lássam a kisfiam mosolyát.

Forrás: Nők Lapja Café

Előző cikkA világ legdisznóbb szelfije, ami egy szülőszobán készült!
Következő cikkAz orvosok kezelni sem akarták a világ legfiatalabb koraszülöttjét! Ma boldog 4 éves!