Néhány hete a kis Charlie-ért küzdött a fél világ. Súlyos betegséggel született, az orvosok nem adtak esélyt arra, hogy a baba egészséges életet élhessen.

Ezért le akarták kapcsolni az őt életben tartó gépekről. Ezt azonban a szülei nem engedték, mivel tudták, hogy az államokban lenne esély arra, hogy gyógyítsák a betegségét.

Az orvosok nem egyeztek bele a baba szállításába és azzal érveltek, hogy a kisfiú soha nem lehet egészséges, csupán meghosszabítanák a szenvedéseit.

A jogi harcba maga Donald Trump és Ferenc pápa is beszállt. A szentatya azt akarta elérni, hogy a kisfiút vatikáni állampolgárrá tegyék meg, így a brit törvények nem vonatkoznának rá.

Mivel a legfelsőbb bíróság végső döntése az volt, hogy a baba életét nem lehet meghosszabbítani, mivel sosem tud normális életet élni. A döntés értelmében minden erőfeszítést abba kell hagyniuk a szülőknek, hogy megmentsék.

Sajnos a kis Charlie nem érte meg a jogi procedúra végét. A szülei a közösségi oldalon fejezték ki fájdalmukat:

„Gyönyörű kisfiunk elment, büszkék vagyunk rád Charlie”

A 11 hónapos kisfiú utolsó napjaiban a szülei egy utolsó jogi harcba kezdtek. Szerették volna hazavinni a kisfiút, de a kórház ezt sem engedélyezte számukra.

Charlie 1 hónappal az egy éves születésnapja előtt halt meg.