Már 26 éves is elmúlt, de mai napig ismeretlen betegség miatt egy kisbaba testében ragadt Manpreet Singh. Az indiai férfi mindössze pár hónapos volt, amikor megállt a fejlődésben, ekkor még sem beszélni sem pedig járni nem tudott. Az orvosok nem tudnak állapotára magyarázatot adni, de Singh -et sokan isten földi megtestesülésének tartják. Singh mindössze 58 cm és még 7 kilogramm sincs. Ez a férfi egyike a világ legkisebb embereinek. Szülei, Jagtar Singh és Manjeet Kaur állítják, hogy gyermekük egészségesen született, de egy baba szellemi és fizikai szintjén van. Singh nem sokkal nagyobb egy üdítős flakonnál. Az orvosok szerint felborult a hormonháztartása valamilyen oknál fogva, ezért nem fejlődött tovább. Egy rendellenességre gyanakszanak, ami még számukra is titokzatos. A férfit a családtagjai szeretnék kivizsgáltatni, de sajnos anyagi okok akadályozzák őket ebben. Singh szerencsére szerető családba született. A kisbaba testében ragadt férfi önállóan nem tudja magát ellátni, így a szülei és testvérei viselték gondját.

Egyetlen dolog amiben hasonlít a felnőtthöz, az a fogazata. Édesanyja elmondta egyik videójában, hogy a falubeliek nem ijednek meg fiától, sőt, áldásként tekintenek rá. Singh 1995-ben született Punjab városában és egészséges kisbabaként jött világra, de megállt a fejlődésben. Mivel szülei már nem tudták rendesen gondját viselni, az otthonuktól több, mint 100 km-re fekvő Hisarba küldték, ahol Manpreet Singh azóta is nagynénjével él. Mivel a fiú szervezete csak annyira képes, mint egy babáé, így az asszony úgy hordja őt, mint egy csecsemőt. A férfi két testvére teljesen egészséges. Az orvosok eleinte úgy gondolták, hogy a gyermek növekedése újra elindul majd, de ez nem történt meg. Szerintük talán hormonzavar okozhatja a problémát, vagy pedig egy nagyon különös, ritka genetikai betegség, a Laron szindróma. 

A Laron szindróma mindössze 300 embert érint a világon. A betegséget egy fehérje, az IGF-1 hiánya okozza, ami a sejtek növekedéséért és osztódásáért felelős. Singh gesztusokkal kommunikál. Tud sírni és nevetni, beszélni egyáltalán nem képes, egy-egy szótagot tud csak kiejteni. Keze és lábfeje duzzadt, arcán lóg a bőr. Nagynénje többször próbálta szüleihez visszaküldeni a fiút, de az nagyon kötődik az asszonyhoz és olyankor tiltakozik úgy, hogy olyankor abbahagyja az evést és egyfolytában csak sír. Amint visszakerül a nénjéhez, újra kivirul és boldog lesz. A család nagyon aggódik az állapota miatt, ezért szeretnék újabb vizsgálatoknak alávetni őt, de sajnos nincs rá pénzük, a rokonok ezért gyűjtést szerveznek, hogy a kisnövésű fiú kezeléseit tudják fizetni.