Természetesen egy fürdőben töltött nap segíthet a kismamának pihenni, kikapcsolódni. Azonban néhány dologra figyelni kell. A terhesség alatt ne üljünk forró, zubogó vízben, mert a méhösszehúzódást okozhat, ezáltal beindulhat a szülés.

Hirdetés

Vannak kezelések, melyek kismamiként is biztonságosak- persze ez is terhességfüggő – ezért mindenképp beszéljünk a saját orvosunkkal.

Néhány kezelés terhesség alatt fájdalmasabb lehet, mint máskor. És vannak olyanok is – mint pl. az iszappakolás – amit felejtsünk is el ha babát várunk.

Minden olyan kezelés, mely megemeli a test hőmérsékletét tilos terhesség alatt. Ilyenek pl. a forró viasz kezelés, iszappakolás, hínár pakolások.

Hasonlóképpen a gőzkabinok, pezsgőfürdők és szaunák szintén kerülendőek, hisz ezek is a hőmérsékletet növelik- és ezzel a belső hőmérsékletünket jóval a megengedett felé viszik. Ezzel a baba életét veszélyeztetve.

Egyéb kezelések – arc, testradír – nagyon megnyugtatóak lehetnek, azonban legyünk óvatosak. A terhesség alatt a bőr sokat változik, érzékenyebbé válhat. Mielőtt bármit az egész testen használunk, próbáljuk ki egy kis területen, hogy biztosak legyünk abban, nem ér minket irritáció.

wellnes

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..