A kórházban hagyták meghalni a fél kilós koraszülöttet, azonban a csöppség élni akarásának köszönhetően megmenekült, és már örökbe is fogadták.

Az orvosok is küzdöttek annak a kisfiúnak az életéért, aki 470 grammosan született. A 28. terhességi hétben indult meg a szülés az édesanyánál, aki a kórházban hozta világra a világ eddigi legkisebb fiú babáját Indiában.

Az orvosok azt mondták, mikor megszületett nem volt nagyobb, mint a szülészorvos tenyere.

A szülőknek azonban nem kellett a koraszülött baba, így szó nélkül a kórházban hagyták a haldokló kisfiút. Ő azonban élni akart. Az orvosok pedig minden erejükkel azon dolgoztak, hogy életben tartsák a csöppséget.

A kisfiú nem elég, hogy korán született, de szívrendellenességet is diagnosztizáltak nála. Ami magzati korban még normálisnak számít, azonban a külvilágon – amikor a baba már tüdővel lélegzik – életveszélyes.

A kisbaba aortáját és tüdőartériáját műtéti úton kellett szétválasztani, ami ilyen pici korban szinte lehetetlen- hiszen a baba vérerei egy varrótű méretével vetekszik.

Koraszülött babánál még nem is végeztek korábban ilyen beavatkozást. Most azonban az orvosok mégis megtették, hogy megmentsék a kisfiút.

A műtét sikerült, azonban a kisbaba még hosszú hetekig kórházban marad, hogy az egészsége normalizálódjon. Időközben egy házaspár örökbe is fogadta a kis koraszülött árvát. Hamarosan nevet is választanak neki.

FORRÁSMetro
Előző cikkMennyibe kerül idén egy nyári tábor?
Következő cikkCampona élményközpont