Körmök, műkörmök! Baba mellett veszélyes lehet?A hosszú és hegyes körmök divatját éljük napjainkban. Nagyon sok Anyukát látni újszülött babákkal. A feltűnő persze nem ez, hanem mikor kézbe veszik őket, szegény Picike alig lát ki Anyuci hatalmas műkörmei közül.

Azonban ezzel vigyázni kell. Hisz a csöppségnek nagyon vékony még a kis bőre, könnyen felsérthetjük körömmel őket (és ez körömre, műkörömre egyaránt igaz, ha hosszúak).

Hisz az elején még nem vagyunk rutinosak a pelenkázás területén (sem). Sőt később is elég csak egyszer úgy végig karcolni – teljesen véletlenül – a már izgő- mozgó csecsemőt, hogy annak egy életre nyoma maradjon.

Nem beszélve a fertőzés forrásról. Egy hosszú köröm alá lerakódik a piszok, akár látjuk, akár nem. Műkörömnél ez duplán érvényes, hisz hiába tisztítjuk, a pót és a saját körmünk közé egy idő után óhatatlanul is beül a kosz.

Ha a Babánk már nagyobb sokszor fogunk a szájába nyúlni. Mikor épp a kedvenc játékát szedjük ki belőle – mert túl mélyre nyomta -, megnézzük kibújt-e már a fogacskája, vagy a sok szájba nem illő dolgot kotorjuk éppen. Ilyenkor a körmünk alatt levő piszok (és vele együtt a baktériumok is) bekerülnek a baba szájába.

Persze a földről is felszedi egy egészséges baba. 🙂 De azért egész más, ha a napok óta körmünk alatt tenyésző dolgok mennek a kis szájába, vagy éppen a popsijába.

Amíg Pici a gyermek vágjuk a körmünket. Persze nem kell húsig, de ne adjunk esélyt a kosznak és a baleseteknek. A műkörömről sem kell lemondani, csak azt is kicsire vágassuk és sokkal gyakrabban járjunk tisztítani, kezelni, mint eddig…

 

Előző cikkHatalmas találmány!!! Te is használod?
Következő cikkA szakértő szerint mindig kérj engedélyt a babádtól, ha pelenkát cserélsz!

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nekem ilyen gondom nem volt,mármint hogy műköröm. Saját körmeim egyre nagyobbak mióta szültem,megerősödtem,mert előtte folyton letörtek és berepedtek 🙁 De vágom hetente a körmömet nehogy karmoljak véletlen. Nem gond a műköröm csak ízlésesen szerintem!

  2. Nem tudom ki írhatta magát a cikket, de nem sok igazság van benne szerintem (főként a műkörömről)…
    Persze, karmolás szempontjából érdemes pici körmöket csináltatni, de akinek volt műkörme tisztában van vele, hogy fele annyira sem karmol, mint a természetes, ugyanis vastagabb, tehát nincs úgy széle, ergo kevésbé karmol!
    A saját és a műköröm közé kosz, baci, stb. nem igazán tud bejutni, mivel “vákuum” van a kettő között, különben leesne a helyéről.
    Aki nem mond le a körmeiről a pici miatt, szerintem sokkal több gondot fordít a tisztán tartására (alulról), mint akinek nincs. Tök jó praktikák vannak erre, pl. ha egy elhasznált fogkefével mossa valaki a körmeit. Jobb mint a körömkefe, jobban odaférsz vele! De eddig ez az egy cikk volt, ami nem nyerte el a tetszésem 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .