A Baba-Mama Klub egyik anyukája, Edit kérdez:

“Hamarosan kutya érkezik a családba egy labrador Szeretném ha a picikkel együtt nőne fel persze gondos odafigyelés mellett.Páran bántanak ezért ,mert gyerek mellé kutya nem való,akkor én vissza kérdezek hogy mi a helyzet a terápiás állatokkal?mert ugye van kutya,ló ,delfin és ki tudja még milyen jótét állatot vetnek még be…ilyenkor én vagyok a hülye legtöbbször ,mert majd biztos megharapja…ha bárki tud valamiféle közvélemény kutatást arról hogy egy jól nevelt, tiszta kutya nem ártalmas a gyerekekre kérem linkelje már be nekem. Köszönöm”

Válaszol: Cserépi Csilla 
Interaktív Kutyás Sportegyesület
alapító oktatója

kutya-gyarek

Kedves Edit!

Nem kell közvélemény kutatás és bizonyíték arra, hogy ha kutyát szeretnétek a családba beilleszteni. Azoknak, akik nem hisznek a kutyák jótékony hatásában mind a családra, mind a gyerekekre vonatkozóan, azoknak teljesen mindegy milyen cikkeket mutatsz meg!

Ez a Ti döntésetek! Ti fogtok vele együtt élni, gondozni, ellátni, nevelni, suliba vinni és még egy dolog, amit ne felejtsetek el! Jó esetben 15 év kutyás élet!

 Kutya a Családban

Egy kutya nagyon fontos szerepet játszik a gyermeknevelésben. A kutya kis gazdája barátja segítségével megtanulja, hogy vannak feladatai, felelősséget kell vállalnia értük, társasági emberré válik, és megtanul vigyázni a körülötte élőkre.

Köztudott, hogy a labrador okos, nyugodt és nagyon lojális állat. Általánosságban azt is kijelenthetjük, hogy a labrador a legmegfelelőbb családi kutya, mivel temperamentuma nyugodt, idegrendszere stabil, játékos és védelmező típus. Ez a fajta tökéletes választás azoknak a családoknak, ahol segítségre szoruló idős személy, vagy egészen kicsi gyerekek élnek. A labrador nagyon szeret játszani, képes arra, hogy kimutassa érzelmeit, és még attól sem riad vissza, hogy idétlenkedjen, csak hogy kiharcolja a család figyelmét. A labrador társas kutya, és sohasem agresszív. A gyermeknevelésben is nagy szerepet játszik, mivel rendszeres fésülésre, nagy sétákra és sok játékra van szüksége.

Számomra felvetődik néhány kérdés még.

Hol fogjátok tartani a kutyust? Kertben vagy lakásban? A kiskutya sok foglalkozást, társaságot igényel. Társasága első időben természetesen a család tagjai, de nagyon fontos életében az ismerkedés más kutyákkal is! Ne feledjük el, hogy a megfelelő szocializáció nagyon szükséges a kiskutyák életében!
A labradorok nagyon tanulékonyak és igénylik is a tanítást! Megfelelő tanítással csodákra képesek! Javaslom, hogy a kiskutya érkezése előtt nézzetek körül a környező kutyaiskolákban, hol mit ajánlanak, milyen képzések, módszerek vannak.

Természetesen a többi fajtára is igaz, de most a Ti esetetekben a labradorra helyeztem a hangsúlyt!
Említetted a kérdésedben a terápiás kutyák szerepét a gyerekek, idősek, betegek társaságában.

Ezek a kutyusok, már kiskoruktól erre vannak képezve, hogy terápiás kutyák lesznek ha nagyra nőnek! Számos tesztnek kell megfelelniük már picinek, hogy erre az útra válasszák ki őket, valamit folyamatos képzések, tanítások, komoly vizsgák után válnak terápiás kutyává.

Amennyiben további kérdésed merül fel, szívesen válaszolok!

Üdv: Csilla és Bátor
Interaktív Kutyás Sportegyesület

Bemutató – 2013.11.08 – Szalkszentmárton – Óvoda
Rólunk írták
Bemutató – 2013.10.07 – Szalkszentmárton
Szigetbecsei Tóparti Óvodában jártunk Gyereknap alkalmából

Előző cikkÁtszoktassuk a gyermeket, ha balkezes?
Következő cikkKezesség 3-6 éves korban

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .