Bálint a héten 167 hetes. Már szebb a szeme a kötőhártya után. Szépen engedi csöpögtetni a szemcseppet. Készítettem neki egy táblázatot – és ahányszor cseppentünk egy nap kap egy piros pontot – amit ő rajzolhat be – a nap végén matrica jár. Persze ha megvan a 3 piros pont.

A gyógyszert is szépen beveszi. Vitaminokat kap. Mivel imád számolni, leköti, hogy ő számolhatja a cseppeket, amikor tesszük a kiskanálba.

A héten eszünk:

  • Túrógombóc: ebéd
  • Paradicsomos hús: vacsi
  • Kakaós csiga: reggeli
  • Melegszendvics: reggeli
  • Paprikás krumpli: ebéd
  • Eperleves: ebéd
  • Májas kifli: reggeli

A héten anyu nálunk van, mivel én dolgozom Bálint meg nincs bölcsiben. Sokat játszótereznek, meg villamosoznak. Bálint imád utazgatni. Már ismeri merre járnak a villamosok, földalatti stb. Kívülről tudja az állomásokat – amit nekem évek alatt nem sikerült megjegyeznem.

Már rengeteget beszél, mindent elmesél. Igaz még selypít, de folyton magyaráz. Mostanában azonban fél a kutyáktól. Párszor megugatták, és most inkább átmegyünk a másik oldalra nehogy találkozzon velük. Persze mindig elmondom neki, hogy a kutyusok csak üdvözlik, ők így beszélgetnek.

A hét második felében már bölcsibe is mehetünk – sőt megkaptuk a levelet, hogy felvették a fiamat az oviba. Anyunak a telefonba is elújságolta, hogy felvették. Nagyon büszke volt magára Bálint pedig nem tudta, hogy miről is van szó.

Most, hogy felvették újra mondja, hogy akkor mehet oviba, ha nincs pelus. Egyenlőre azonban még nem akarja levenni.

Pénteken gyereknap volt a bölcsiben. Ugráló várakkal, lufikkal. Bálint végig a várban volt. Egyikből ki másikba be. Semmi más nem érdekelte. Érdekes pedig pár hónapja semmivel nem lehetett rábeszélni arra, hogy bemenjen egy ilyenbe. Félt tőle.

A hétvégén Esztergomban volt Bálint – mert én randiztam. Végre az életem egyenesbe jött úgy érzem. Boldog vagyok. A párkapcsolatom napok alatt olyanná vált, mintha évek óta együtt lennénk – ez sem lehet véletlen. Van egy okos és szép fiam. Minden jól alakul.

Anyuval Bálint könyvesboltba ment a hétvégén. Ott leült egy kis székre és válogatta a könyveket. Végül egy nyelvtörő tetszett neki nagyon – ezt meg is vették. Egész hétvégén azt kellett olvasni neki – Bálint is megtanulta a versikéket – és persze sokat nevetett rajtuk.

Én örülök neki, hogy Bálint nagyon szeret anyumnál lenni. Este néha emleget, hogy haza akar jönni, de sokat beszélünk telefonon – ilyenkor megnyugszik. Sírni azonban sosem sír. Csak számolja az estéket, hogy még mennyit kell aludni és jön haza.

Hisztik azonban egyre többször vannak – de ez most ezzel a korral jár. Majd szépen kinövi. Egy biztos, hogy én rendben vagyok lelkileg, Bálint is rohamosan fejlődik érzelmileg. Látja végre a mintát maga előtt, hogy szeretnek engem, fogják a kezem. Már Bálint is bújik- hiába eddig csak én ölelgettem, de minta nem volt előtte.

Előző cikkSzörnyűség – anyja autójában találták meg a kisfiút
Következő cikkCsodaszép de megrendítő fotó

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .