Szeretném megosztani veletek a szülésélményeimet.

Hirdetés

2 gyermekem van egy kisfiú 3,5 éves és egy kislány aki 6 hetes. Kisfiam a 36. héten éjjel 2-kor magzatburok szétrugdosással jelezte, hogy jönni szeretne hozzánk. Mivel fájásgyenge voltam és vigyorgó fejjel sétáltam fel-alá a kórházi szülészeti folyosón a dokik úgy döntöttek, hogy meggyorsítják kicsit a dolgokat. 11:30-kor kaptam oxitocint, aminek 11:45-re éreztem jótékony hatását, aztán 12:00-kor 3. nyomásra megszületett a kisfiam.

Kislányommal november 17-re voltam kiírva, de nem akart aznap megszületni, se másnap, se harmadnap, így mindennap mehettem ctg-re és vizsgálatra, de a kislányom nagyon jól érezte magát odabent a jó melegben. 24-én vasárnap délután kellett volna aznap van apukájának a szülinapja, gondoltam délelőtt szülinapozunk és majd a délutáni alvás után bemegyünk a kórházba. Igen ám, de a kiscsajunk máshogy gondolta, éjfélkor bekeményedett a hasam, de előtte is csinált ilyet ha sokáig feküdtem egy oldalon, így egy gyors pisilés után visszafeküdtem. 2:00-kor felébredtem, hogy megint bekeményedett a hasam és olyan fura érzésem van. Mondtam apának, hogy lehet készülődik a kislányod. Hívtuk Anyukámat, hogy jöjjön vigyázzon a kisfiamra, mert valami készülődik. Elmentem lezuhanyozni, ekkor nagyon picike kis görcsöcskéim voltak, Apa közben felöltözött és előkészítette az Én ruháimat is. Aztán szóltam Apának, hogy jöjjön, mert nem tudok kiszállni a kádból, mert remeg kezem-lábam, de még mindig csak picikéket görcsölt. Közben mintha megérezte volna a kisfiam, hogy nem a megszokott éjszaka van és felébredt, így még apa adott inni a kisfiúnak addig csak kimásztam a kádból, de ekkor olyan erős görcs jött, hogy teljesen összegörnyedtem annyira fájt, szép kis csillagokat láttam. Mikor elmúlt felálltam, közben Apa jött és mondtam, hogy hívja a mentőt, mert nagyon fáj és hogy a semmiből lettek 2 perces fájásaim. Hívta is őket, közben újabb fájás jött ami megint csak térdre kényszerített, annyira fájt, hogy azt hittem megfejelem a kádat és közben arra gondoltam, hogyha nekem ez így fog fájni órákon át akkor Én abba belepusztulok. Na ekkor jött a meglepetés, hogy éreztem nyomnom kell. Apa közben elment a ruháimért, de utána szóltam, hogy gyere gyorsan itt a feje. Azt mondja NE HÜLYÉSKEDJ, mondom dehogy gyere nézd meg. Na ekkor újra hívta a mentősöket, hogy siessenek, mert mindjárt megszülök. Na ezt a diszpécsert sem kívánom senkinek, mert mire elmondott valamit addigra már túl voltunk azon a szakaszon.

Aztán 2 nyomásra 2:20-kor megszületett a kislányom, mondtam egyből Apának, hogy Boldog születésnapot és hogy ennél nagyobb és szebb ajándékot nem tudtam volna adni. A mentősök félre értek ki, így együtt ismerkedtünk a picivel addig. Apa hozott lepedőt amivel letörölgettem, majd bebugyoláltam. Hihetetlen élmény volt minden félelmével és izgalmával együtt. Óriási szerencsénk volt, hogy nem volt semmilyen komplikáció sem a szülés alatt, sem a babával aki egyből felsírt és még cicizett is, még vártuk a csecsemő mentősöket. A pontot az i-re az adta, hogy hiába gyors szülés volt, otthon szakszerű orvosi segítség nélkül mégsem lett semmilyen sérülésem, nem repedtem szét pedig azt hittem órákig hímezgetnek majd.

Miután megszületett a kislányunk éjjel felhívtuk Anyukámat, aki úgy vette fel a telefont, hogy itt vagyok már a ház előtt mondom oké ne siess csak szólni szeretnék h megszületett a kislány unokád. Na tőle is megkaptam, hogy NE HÜLYÉSKEDJ!!! Mondom dehogy, gyere és meglátod. Utána hívtuk Apósomékat is akik azt sem tudták hol vannak hirtelen, mondom megszületett a bébi. A válasz: Tényleg mikor? Mondom MOST és itthon. Kis csönd, majd jól vagytok? Mondom igen. Kis csönd, majd a kérdés: Hol született? Mondom itthon, aztán a szokásos: NE HÜLYÉSKEDJETEK már! Nekem aznap valahogy senki nem hitt. Most is potyognak a könnyeim az örömtől és az átélt eseményektől, ahogy írom ezeket a sorokat.

Mindenkinek Nagyon boldog babavárást kívánok és azoknak meg nagyon sok erőt és kitartást akiknek kicsit nehezebb, göröngyösebb az út a babához!

Laczkó Andi  Anyukánk szüléstörténete! Otthonszülés!

Hirdetés

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szia! Köszönöm szépen! Gratulálok neked is a lánykához. Úgy látszik, hogy a lányok nagyon sietnek kifelé. 😀 Biusom vagy ahogy a bátyus hívja Minnie, már lassan 7 hónapos, egyre ügyesebb. Nincs olyan nap vagy napszak, hogy ne jutna eszembe az érkezése.

  2. Gratulàlok az anyukànak és tudom,h.mit érez,én is nem szàndékosan otthon szültem meg a 2.gyer.-met.Olyan gyorsan akart a vilàgra jönni,h nem érkeztünk be a kórhàzba,mire kiért a mentő,a kislànyom mâr megszületett.Most nyàron lesz 2 éves,egészséges kislàny.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .