Forrás: Bors

Egy brit kislány, Macey csupán 25 hetet töltött édesanyja, Karen pocakjában. Az anyuka terhességének 18. hetében tudta meg, hogy gyermeket vár, rá hat hétre már vajúdni kezdett.

Az orvosok azt mondták Karennek, sajnos fel kell készülnie a legrosszabbra, mert túl kicsi a magzat ahhoz, hogy életben maradjon.

Forrás: Bors

Azért indult be a kismamánál a szülés, mert a vérnyomása az egekbe szökött, így a szervezetet kevesebb energiát fordított arra, hogy a magzat életben maradjon, a placenta pedig szép lassan leállt. A gyermek oxigénellátása és tápanyagbevitele megszűnt. Az orvosok úgy döntöttek, császármetszést hajtanak végre, és megpróbálják a lehetetlent, megpróbálják megmenteni az apró kisbabát.

Az anyuka rossz állapotba került a szülés után, és a kicsinek is harcolnia kellett az életben maradásért. Az orvosok több belgyógyászati beavatkozást is végrehajtottak a kislányon.

Forrás: Bors

Hála az égnek, ma már nyolc hónapos a kis Macey, és lassan, de biztosan felzárkózik a kortárs babákhoz. Öt hónapot töltött a kórházban, de ez elég volt arra, hogy nemsokára ugyanúgy élhet, mint a többi kisgyerek.

Forrás: Bors

Előző cikkGyönyörű érintés
Következő cikkHány mellből szoptassak?