Hirdetés

Egy kislány fülbevalóval kislány. Később persze majd eldönti, hogy szeretne e fülbevalót hordani vagy sem. Azonban,ha még a kórházban a születés után kilyukasztatod a fülét, akkor egy későbbi fájdalomtól kímélheted meg a gyermeked.

Persze ebben a korban is fáj a füllyukasztás, de baba még annyira pici, hogy nem marad tartós az élmény. Sajnos az első napokban sok szúrást kap amúgy is a kórházban- most eggyel több vagy kevesebb.

A kórházi füllyukasztás előnye, hogy tartós. A lőtt fül sokszor benőhet, ha hosszú ideig nincs benne fülbevaló. A kórházban általában egy kör alakú egyre vastagodó tűt húznak át a pici fülcimpáján. Ez többen nem fog benőni.

Emlékszem anyukám is ezt választotta, 3 naposan már volt fülbevalóm- ami szerintem nagyobb volt mint a fülem- de tény, hogy kamaszként majd 8 évig nem volt semmi a fülembe. Majd később, mikor bejött a fülbevaló varázsa számomra is, egy könnyed mozdulattal be is tettem a fülembe azt. Nem nőtt be a fülem.

Ma már bárki indíthat petíciót, ma már egy unatkozó anyuka, aki egy kis hírnévre vágyik, gyorsan kitalál valamit amire harap a média. És mi a jobb erre- gyermek elleni erőszak. És igen, ha nem tudtuk volna a fülbelövés annak számít- legalább is Angliában.

Mintegy 40 ezer ember írta alá azt a petíciót, melynek célja, hogy az Egyesült Királyságban hivatalosan tiltsák be a kisbabák fülének kilyukasztását.

A petíciót egy Susan Ingram nevű nő indította, aki szerint a füllyukasztás a gyerekek elleni erőszak egy formája, mely során feleslegesen teszik ki fájdalomnak és félelemnek a kicsiket. “A gyerekek fizikai bántalmazásának más formái illegálisak, ennek sem szabadna különbözni ezektől” – fogalmaz a petíció.

Az asszony azt javasolja, hogy jelöljenek ki egy korhatárt, ami alatt tilos lenne kifúrni a gyerekek fülét. Hogy pontosan mi lenne ez a korhatár, annak eldöntését már a petíció címzettjére, Edward Timpson brit családügyi miniszterre bízná.

Talán a tényleges gyerek bántalmazókkal kéne ennyit foglalkozni…

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..