Minden szülő egyik rémálmát éli meg most egy fiatal brit édesanya, aki nem sokkal a gyermekei születése után lesújtó hírt kapott.
A 20 éves Nicole Duhaney a fellegekben járt, amikor tavaly decemberben, nem
sokkal karácsony előtt világra hozta egypetéjű fiúikreit. Boldogsága azonban
nem tarthatott sokáig, a kicsiknél ugyanis alig négy hónapos korukban rákot
diagnosztizáltak. Igen, mindkét ikernél.
A fiúknál már a születésük utáni harmadik hétben látszott, hogy nem stimmel valami.
Egyikük, Elijah arcán egy furcsa duzzanat kezdett el nőni, és mindketten
megfázással küzdöttek, ami nem akart elmúlni.

Hirdetés

Nem sokkal később a szülők észrevették, hogy a másik fiú, Emre arcán is megjelent a daganat, ezért orvoshoz vitték őket, de a vérvételek alapján sem derült ki, mi lehet a bajuk. Akkor azt mondták nekik, hogy zsírnekrózisban szenvednek a babák, vagyis a testük nehézkesen bontja le a zsírrészecskéket. Később azonban még jobban leromlott az állapotuk, ezért kórházba szállították őket.

Emrénél hörgőgyulladást diagnosztizáltak, amely miatt nehezen vett levegőt, a tüdőbe vezető légutai ugyanis megfertőződtek. Amíg az orvosok próbáltak segíteni rajta, a fivére is megbetegedett. Elijah légzési problémái viszont már olyan komolyan voltak, hogy mesterséges kómában kellett tartaniuk. Április végén pedig jött a rettenetes végső diagnózis a szülők számára: mindkét iker akut mieloid leukémiában szenved, amely károsítja a csontvelő sejtjeit és az immunrendszert is gyengíti.

“Amikor megtudtuk, hogy mindketten rákosok, darabokra esett az addigi életünk. Gyakran lehet ezekről a dolgokról hallani, de sosem gondoltam volna, hogy velem fog megtörténni” – mondta a 20 éves édesanya.

A kisfiúk eddigi rövid életüket szinte végig kórházban töltötték, és ez vár rájuk a közeljövőben is, hiszen kemoterápiára van szükségük még legalább hat hétig. Ez az egész család életét megnehezíti, de Nicole és Nile, az apa próbálnak kitartani ebben a borzalmas helyzetben is, például úgy, hogy értékelik azokat a pillanatokat, amikor a kicsik jól vannak. Az anya elmondta, hogy örömében sírva fakadt, amikor a kis Elijah sok idő után elmosolyodott és gügyögött is.

“Amikor az orvos először mondta, hogy mindkét babám rákos, teljesen összetörtem. Nem láttam kiutat, és még azelőtt feladtam a harcot, hogy elkezdődött volna. Mindenki próbált lelket önteni belém, hogy túllehetünk ezen az egész, ez pedig olyan sokat jelent nekem, hogy el sem tudom mondani.”

Hirdetés