Húsvét van. Ülök a gép előtt, mert te nem vagy itt. Máshol vagy…. az apukádnál, mint karácsonykor is. Fáj, nagyon fáj, hogy ott vagy, és nem velünk. A testvéred már rég alszik. Ilyenkor veled szoktam játszani. Nagyon, nagyon hiányzol.

Keresem a szavakat, és nyelem a könnyeim, ezer gondolat jár a fejemben. De legfőképp az, hogy úgy érzem, nem vagyok jó anyukád. Mert nem mindig játszom veled, mikor szeretnél. És kiabálok, ha nem fogadsz szót. Az egyik legnagyobb félelmem, hogy egyszer majd Apát választod, mert ott nem szól rád senki, ott nincs szabály. Úgy szeretném, ha megértenéd, hogy szabályok pedig kellenek. Mert a szabály jó, ha érted, ha értünk van. De tudom, most még nem érted, mert egy hétéves ezt még nem tudja elfogadni.

Levél kislányomnakGombóc van a torkomban, ha arra gondolok, amit nem sokkal ezelőtt mondtam, mikor veszekedtünk, mert te nem akartál lefeküdni. Én szerettem volna, ha pihenten ébredünk, ha jól indul a nap. De ehhez aludni kell, és hajnali kettőkor még negyedik alkalommal is kérted a mesét. Én nem kapcsoltam be, hanem kiabáltam veled, azt mondtam, költözz apádhoz. És otthagytalak, mert összeroppantam, ahogy kimondtam.

Rossz anya vagyok, mert nem adok meg mindent, amire vágysz. Én nem tudok neked venni még egy játékot a héten. És hiába mondod, hogy utálsz, mert akkor sem megy. Mérlegelnem kell, hogy tejet vegyek, vagy játékot. Tudod, ha nagyobb leszel, különbséget tudsz majd tenni, tudni fogod te is, mi a fontosabb. Szerettem volna már ezt megtanítani, de nem megy, mert ezt csak én tartom fontosnak. Nem tudok küzdeni a végtelenségig. Nem is akarok. Nem akarom, hogy azt érezd, én nem szeretem az Apukádat. A köztünk lévő viszony megváltozott, mi vagyunk a szüleid, együtt kellene működnünk. De nem megy mindig.

Nem tudom, mit írhatnék még le, úgy érzem, megfulladok. Tudom… Ági néni is azt mondta, mikor együtt mentünk, segítségre van szükségem. Azt hittem, menni fog egyedül. Hogy újra úgy érezd, úgy érezzem, együtt jó nekünk. Szeretnék veled leülni esténként játszani. Leülnék a farmos játékkal is játszani, ha még akarod. Fáradt vagyok, lelkileg. Kérlek, segíts feltöltődni.
Kérlek, szeressük egymást, mint régen. Én mindig, mindig szeretlek téged. Ne haragudj rám, amiért nem tudom ezt kimutatni.

Előző cikkNagyon népszerű lett az étterem, ahonnan kitiltották a kisgyerekeket
Következő cikkCsúnyán káromkodik a kétéves kislánynak vett beszélő baba!