Egy angliai négyéves kislány, Bo August vidáman élte gyerekkorát egészen addig, míg el nem kapta a bárányhimlőt.
A szülei, Julia és Dan azt gondolták, megússza a pöttyökkel a betegséget, azonban arra a legrosszabb rémálmukban sem gondoltak, hogy ilyen súlyos szövődményei is lehetnek a kórnak.

Egyik nap ugyanis észrevették a kislányon, hogy nehezebben jár és mozog.
Lefeküdt aludni, majd reggel úgy ébredt, hogy hatalmas kiterjedésú zúzódások vannak a lábán. A szülők azonnal a kórházba szállították, ahol purpura fulminanst diagnosztizáltak nála, ami a bárányhimlő egyik szövődménye. Ez egy heveny, gyakran halálos kimenetelű trombózisos betegség. Jellemzője, hogy véraláfutás, zúzódás jelenik meg a bőrön, ami pár órán belül halálhoz is vezethet, kezelés hiányában.

685d728a733e273a25552585ad1e3ba4

A kislányt életveszélyes állapotban szállították át az intenzív osztályra, az orvos azt mondta az anyukának, hogy a betegség miatt talán a végtagjait is elvesztheti, vagy meghalhat. A szülők kétségbeestek a borzalmas hírek hallatán.

Azonnali vérátömlesztést kapott, és plazmát, egy tucat gyógyszert adtak neki, hogy meg tudják menteni.

4f978c073eded01d4e91d2c705711ca1-800x490

10 hétig volt kórházban, tolószékben, azután újra kellett tanulnia a járást is. De túlélte….nem halt meg, és nem vesztette el a lábát. Az őt ért trauma valószínűleg soha nem fog elmúlni, ráadásul még egy évig kompressziós harisnyát kell viselnie.

A szülők azért osztották meg a történetet, mert szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a bárányhimlő már nem csak egy ártatlan gyerekkori betegség, és jobb, ha mindenki körültekintően jár el, ha elkapja a gyerkőc.

forrás: Kiskegyed

Előző cikkFolyamatosan iszik a párom, már félek tőle! Mit tegyek!
Következő cikkCsak beszélőn láthatja gyermekét a ceglédi gyerekgyilkos anya!