Megdöbbentette az orvosokat a 35 hetes kismama, aki méhfájdalmakkal jelentkezett kivizsgálásra. Életveszélyes állapota miatt szinte azonnal megműtötték.

Nagyon sokszor olvasni arról, milyen károkat okoznak a kismamák a magzattal, akár dohányzás, alkohol esetleg drogok miatt. Arról azonban ritkán hallani, hogy a kisbaba okoz kárt – még ha önhibáján kívül is – az édesanyjának.

Hirdetés

A 35 hetes kismama erős méhfájdalomra panaszkodott, amikor az orvosához ment. A fájdalom nem enyhült, sőt inkább egyre erőteljesebb lett, a kismama már szinte menni sem tudott.

Az orvosok azonnal ultrahangfelvételt készítettek, amin látszott, hogy a méhfal egy közel 7 centiméteres szakaszon sérült. Arra azonban csak később jöttek rá, hogy ezt a kisbaba okozta, hogy erősen megrúgta az anyját. Ettől a méh fala átszakadt, a pici lába pedig beleakadt a repedésbe.

Az orvosok azonnal a műtőbe vitték a már életveszélyes állapotban levő kismamát. Mind az anya, mind pedig a kislánya jól vannak.

Az orvosok szerint az okozhatta a döbbenetes tragédiát, hogy a kismama egy évvel korábban mióma kezelésen illetve műtéten vett részt, ahol sérült a méh fala. A méh hegesedése miatt pedig egy nagyobb szakaszon vékonyabb volt a méhfal. Éppen ebbe rúgott bele a kislány, amitől az szétnyílt.

Hirdetés