3 gyermek halt meg az elmúlt évek során az IKEA-s bútorok miatt. Ezért a gyártó cég most már minden esetben figyelmeztet rögzíteni kell a bútorokat.

Hirdetés

Már 3 gyermek halt meg az IKEA-s bútor miatt!Minden szülő egyik rémálma, hogy a gyermekére rázuhan egy rosszul rögzített bútor. Sok esetben ma nem is rögzítjük a bútorokat a falhoz, hiszen ahhoz szoktunk hozzá, hogy a szekrényeink tömör fából készülnek. Amiket sokszor több felnőtt férfi is csak nagy nehézségek árán tud odébb mozdítani. Azonban a bútorok óriási fejlődésen mentek keresztül az elmúlt évtizedekben.

A több kilós szekrények helyett ma már akár fél kezünkben is hazavihetjük az őket felépítő lapokat. Azokat pedig otthon percek alatt összerakhatjuk. Ezután büszkén a falhoz toljuk őket és úgy érezzük kész is van a berendezés. Ezek a könnyű szerkezetes bútorok veszélyesek. Könnyen billennek ki a helyükből.

Tavalyelőtt két gyermek halálát is okozta szekrénybaleset. A tragédiák után az IKEA 27 millió termékére adott ki figyelmeztetést. A szerelési útmutató mellé pedig szerszámkészleteket is adnak, amivel a falhoz lehet rögzíteni a könnyen mozgó darabokat.

Már 3 gyermek halt meg az IKEA-s bútor miatt!Most Angliában történt hasonló tragédia. Az anya lefektette 22 hónapos gyermekét, majd intézte a házban a dolgait. Időnként benézett a picihez, hogy minden rendben van-e. Egy ilyen alkalommal látta, hogy a kicsi nincs az ágyában. Majd észrevette, hogy a szekrény felborult egyenesen a babájára.

A tragédiát okozó termékre sokan panaszkodnak, hogy billeg. A cég azonban hiába figyelmezteti a vásárolókat a mai napig kevesen rögzítik a megvásárolt bútorokat a falhoz.

Az első áldozat egyébként egy kétéves pennsylvaniai kisfiú volt, a másik pedig egy 23 hónapos gyerek Washingtonból.

Forrás: Bors

Hirdetés