Bálint 11 hónaposan

Bálint 49 hetes, már nem sokáig számolom a heteket, hisz mindjárt itt a születésnap.
Egyre önállóbb a fiam. Már önállóan mozog a lakásban, így egy perc nyugalmam sincs. A mosdóba is utánam csattog, ezen kívül rámol, ácsorog és sikongat.

Mostanában éjjel átjön mellém aludni. Én hulla fáradt vagyok és nem visz rá a lélek a felvesz- letesz módszerre, pedig megoldás lenne. Ha nagyon lefáradt nap közben akkor viszont végig alussza az éjszakát.

A héten eszünk:

 • Gyümölcspép – tízórai
 • Zöldborsós csirke – ebéd (közben Spongyabobot néz, így sikerül az egész üveget megenni)
 • Mandarin + gyümölcspép – uzsonna
 • Kölesgolyó – nasi
 • Barack- maracuja – tízórai
 • Vadas – ebéd
 • Barackos csirke- ebéd
 • Sárgabarackos keksz – uzsi
 • Paradicsomos sonkás tészta – ebéd
 • Gyümölcs leves – ebéd
 • Csirkecomb husi, krumpli, cékla – ebéd
 • Pogácsa- nasi
 • Csokis puszedli – reggeli (eddig tápszert kapott, mert nem volt se kalács, se puszedli)
 • Almás csirke – ebéd
 • Sajt – tőlem kap, imádja
 • Almás banán – uzsi

Most már minden nap olvasni kell neki. Hozom a könyvet, Bálint beül az ölembe és lapozgat. Én pedig egyenlőre kitalált mesét mondok neki. Egy régi kiskori könyvem most a sláger, a Marci és az őszi erdő. Már ezerszer el kellett olvasni. A másik kedvenc A baba első lexikonja. Ez is az én könyvem volt, én is imádtam. Nagyon jó még most is olvasni. Persze Bálint csak lapozgatná, az az érdekes.

Emellé kezdi felfedezni, hogy van valami a lába között. Most, hogy már nem olyan nagy a hasa észreveszi a kukit is. Nagyon megörült neki, mikor meglátta, ahogy a pocak alól előbukkant. Ezen kívül sokszor hasal a földön és csípőmozgatást gyakorol. Ha valaminek örül, akkor még jobban csinálja. Haláli egy fazon.

A héten is megyünk úszni. Bálint egész végig bugyborékol a szájával a vízbe. Nagyon tetszik neki, jókat kacag hozzá. Elszórakoztatja magát. Nagyon élvezi, ha kiülhet a medence szélére és betolhatja magát a vízbe. A másik kedvenc a csúszda. Még kenguruval viszem, de már nagyon nehéz benne Bálint. Azt hiszem ez volt az utolsó hetek egyike. Áttérünk a könnyen összecsukható – esernyő – babakocsira. Úgyis jön a meleg már.

Otthon újra előkerültek a zenélő játékok. Ha épp nem olvasunk, akkor minden zenélőnek egyszerre kell szólnia. Szörnyű ricsaj van a lakásban. Meg fogok őrülni. Ha még egy zenét 1001- edjére is meg kell hallgassak.

A hét végén mikor suliba megyek, becsavarom a hajam. Egy kicsit foglalkozom magammal is. Amíg a fürdőben állok, Bálint egy fésűvel a lábamat fésüli. Nagyon szépen utánoz. Én a hajam fésülöm, ő pedig a lábamat….
Amíg én suliban vagyok, anyu vigyáz rá. Kis Vakondot néz a tv-ben, és persze sokat játszanak. Szombat délelőtt is van sulim, mikor elmegyek otthonról, Bálint áll a kiságyban és a játékait dobálja hangos kacagással anyunak kifelé.

Hétvégén Bálint dédnagymamájához megyünk 90 éves lett. Nagyon ügyesen átadja a tulipánt neki Bálint. Majd bemutatja tudományát mindenkinek. A szobába ki be szaladgál. Ekkor jön az új elem a küszöb. Hirtelen ott termett és hasra esett benne Bálint. Meglepődött, de nem adta fel. 4-5 hasra esés után és hogy szóltunk mindig, jön a küszöb, a nap végére már művészi fokon lépte át. Bár igaz egész nap azt gyakorolta.

Bálint és a küszöb
Bálint és a küszöb

Az esti meztelen rohangálás fürdés előtt most mindig padlóra pisiléssel kezdődik, amin hanyatt is vágódik a fiam. Tehát egy sírással kezdünk, majd jön a kacagás. Szerencsére Bálint figyelmét gyorsan el lehet terelni a sírásáról. Persze gyógypuszit mindig kap.

A kádban is már úszást rendez. Önti ki a vizet a kádból, tehát minden úszik a kád körül. Bálint ezen kacag, főleg, ha engem sikerül beterítenie vízzel.

Most már néha napközben is kergetőzünk, mert élvezi Bálint. Van, hogy elbújok és ő megkeres. Bemegyek a fürdőbe és alul az ajtó szellőzőjén nézem mit csinál. Kijön a szobából és tanácstalanul körbe néz, nem sír , csak látni, hogy nem érti. Visszamegy a szobába. Ekkor szólok neki, ő mosolyogva kirohan, de nem talál.

Még kell neki 1-2 perc mire a hang irányába a fürdőbe jön, ekkor a nyakamba ugrik kacagva. Ha egy fél óra múlva újra játsszuk, elsőre bejön a fürdőbe. A rövidtávú memória már működik, de még nagyon röviden…

Ezt a nyakamba borulást többször meg csinálja, nagyon élvezem…

Előző cikkSzlukovinyiné Kiss Magdolna Anyukánk szüléstörténete
Következő cikkÚjra itt! :)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .