Már a szülőszobán is lehet?

Hirdetés

Manapság nagyon népszerű a selfie. Mindegy hol vagyunk, szinte mindig készítünk ilyet. Hiszen megosztjuk életünk minden percét most már másokkal. Azonban vannak olyan dolgok amiket nem tennénk, vagy ha igen akkor minimum engedélyt kérünk rá.

Persze vannak olyan pillanatok, amiket semmiképpen nem osztanál meg a környezeteddel. Mi történik azonban akkor, ha nem te töltöd fel a nem kívánatos képet, hanem a környezeted egyik tagja. Te pedig elképedve nézed a közösségi oldalon a saját fotódat. Te mit tennél ebben a helyzetben? Hiszen az is lehet, hogy nem is ismered a kép alkotóját.

Ez nem így történt a napokban egy szülészeten. Az orvos miután levezette a szülést az anya lábai között selfisett, amit természetesen ki is posztolt a saját oldalára. A fotón pedig felismerhető a szülő nő.

Amikor a nő még félig azért sokkosan- hiszen szült – felháborodott, az orvos csak ennyit szólt: „Hölgyem, én világra hozhatom a gyermekét, de először hadd csináljak egy szelfit

A képet egy vicces felirattal posztolta. Azóta petíciót is írtak Venezuelában, hogy ilyen ne történhessen meg még egyszer. Azonban egyenlőre nincs foganatja.

Sajnos nálunk lassan őrölnek a jog malmai, sőt azt sem tudni ilyen esetben kaphatnánk-e sikeres végkifejletet. Hiszen ma már nincs éles határ a személyiségi jog körül.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..