Az autóban utazás magával vonja a légzsák kérdését is. Azonban az erről alkotott vélemények eltérőek. Sokan megkérdezik vajon ki kell-e kapcsolni a légzsákot.

Hirdetés
Maradhat a légzsák, ha baba is utazik?
Fotó: Totalcar

A válasz nem. Ezt tanácsolja sok ember. Hisz a babát a hátsó ülésen utaztassuk, ahol csak a legjobban felszerelt autókban van légzsák. Bár könnyebb figyelemmel kísérni az anyósülésen, azonban nagyobb a veszélye, hogy elvonja a figyelmünket a vezetésről. Már ez is elegendő ok, hogy hátra tegyük.

Hogy ott unatkozik? Nem fog. Azonban a statisztika is azt mutatja, hogy a hátsó ülés sokkal biztonságosabb, mint bármelyik első. Vannak persze esetek, mikor az sem jelent biztonságot. Pl. ha beteg a baba. Mivel mi vezetünk, nem figyelhetjük sasszemmel a kicsit,  vagy üljön be valaki a pici mellé hátra vagy hívj mentőt.

 

Végül ne feledd, hogy az autóban nem csak a baba biztonsága számít, hanem a Tiéd is. Tehát ha előre teszed és kikapcsolod a légzsákot, ne felejtsd el visszakapcsolni, ha nem a baba utazik elől – bár ezt észben tartani -, mert veszélyezteted azt, aki oda ül.

 

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..