8 hetes baba

Bálint a héten megújítja a szókincsét. Már szabályosan beszélget (gőő, eőőő). Ha az ember mondja neki ezeket a hangokat már válaszol is rá. Mindeközben kurjongat, gurgulázik is.
Igaz még csak most múlt 7 hetes, de ha ölbe veszem már nyújtózkodik, hogy húzzam fel ülő helyzetbe. Ha nem teszem és fogom a kezét, akkor érzem, ahogy megfeszül és húzná magát felfelé.
Sokszor ez a küzdés ülő helyzetből már állásba csap át. Ezt azért még nem engedem neki, ezért meg is kapom az első méltatlan eőőő-t.

Már szinte állandóan a kezemben van. A vasalást és a házimunkát is úgy végzem, hogy a vállamon fekszik. Persze ezt élvezi, én pedig tudom, ha ezt nem orvoslom, akkor néhány hónap és egy 10 kilós babát fogok a karomban tartani a nap 24 órájában.

Elérkeztünk egy fejlődési ugráshoz. Bálint most már többet követel enni és a napirendjét is igazítani kell egy kicsit. Eddig napközben egy szemet sem aludt, most azonban már kezd ráállni, hogy délelőtt és délután is alszik egy kicsit.
Az éjszakákat még mindig szépen végig alussza.

A tápszerből már önkényesen én emelem az adagját, mert kevés neki, amit iszik. Így mostantól nem sokkal, de 20 ml-el emelem. Így 140 ml-t kap egyszerre. Ez azonban csak néhány napig lesz elég, az én kis dundikámnak. Így 2 nap után 160 ml-re emelem az adagot. Úgy néz ki végre eltalálom a megfelelő mennyiséget. Már át kell térnünk egy nagyobb cumisüvegre lassan.
Persze emellett a napi 240 ml tea adagja még megvan. Sőt van, hogy ez ennél jóval több is.
Így meglepetés nem ér a pelenkában, mert mindig tele van.

A héten esténként újra visszatér a hasfájás, de szerencsére gyorsan meg lehet nyugtatni. Utána pedig elalszik. Ölben ringatva tökéletes neki.

8 hetes baba ölben ringatva

Szép napsütéses hetünk van, hisz május elejét írjuk. Ezért sétálunk is. A gyönyörű babakocsit azonban ki nem állhatja. Sír. Így a sétánk úgy néz ki, hogy Anya tolja az üres kocsit, Bálint pedig a vállamon vígan gagyorászik.

A hét különlegessége, hogy elmegyünk a kötelező baba UH vizsgálatra. Én persze – aki nem ismeri Pestet – szépen eltéved és a megadott kórház egy teljesen más részlegén várakozik a 7 hetes gyerekkel. Mikor utána érdeklődöm és mutogatom a papírokat, a beutalót, mindenki visszairányít az eddigi kihalt váróterembe.
Majd egy óra várakozás után végre lejutok egy információhoz, ahol elmondják, hogy rossz helyen vagyok. Nem tudom ezt az előtte levő 5 ember, akivel beszéltem, miért nem tudta megtenni.
Így jó órát késve érünk a megadott címre és helyre. Szerencsénkre egy idősebb, aranyos doktor bácsi rögtön útba igazít. És igaz már végeztek aznapra, de beenged a vizsgálatra.
Bálint a vizsgálat alatt végig mosolyog az orvosra, aki ettől teljesen elolvad és dicséri, hogy milyen fejlett a korához képest. Persze a hideg zselétől, amit a hasára kentek, azért a Fiam oda teszi a védjegyét és megjelöli a vizsgáló asztalt.
Szerencsére minden rendben van vele. Megnézik az agyát, a hólyagját – ami ekkor már üres – és a veséjét is.

Egy emelettel feljebb a csípővizsgálatra is sor kerül. Bálint már kb. 3 órája a kórházban van, de még mindig csöndben, mosolyogva várakozik. Mindenki megcsodálja.
A vizsgálaton szintén. Otthonra azért kapunk egy kis tornagyakorlatot, mert a bal lába egy kicsit kötöttnek bizonyul. Azonban ez a kis eltérés teljesen normális.

Végre hazaérünk. Bálint hihetetlen fáradt – bár a mosoly még mindig ott a pofiján -, ezért leteszem aludni. Már az ölemben elalszik, de amint leteszem az ágyacskájába, egy hatalmas galambot ereszt el a szentem, így felébreszti saját magát.

Kezdhettük elölről az egész folyamatot…

Előző cikk150 éve távozott az anyák megmentője
Következő cikkBeszélgetés az UH-ról (kapcsolatanalízis, 14.)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .