Azért a bürokrácia külföldön is hagy kivetnivalót maga után. Néhány nappal ezelőtt Londonban büntettek meg egy kismamát egy bevásárlóközpont előtt, mert nem kismamáknak fenntartott helyen parkolt.

A várandóssága kilencedik hónapjában járó Asma Nadeem a férjével egy londoni Asda áruházba ment vásárolni, ahol a gyerekkel érkező anyáknak fenntartott parkolóhelyre tette le az autóját. Amikor a házaspár visszatért a bevásárlásból, egy büntetőcédulát találtak a járművön, mely szerint jogosulatlanul használták a helyet.

„Nem gondoltam volna, hogy egy kilenc hónapos terhes nő nem tekinthető úgy, mint aki gyerekkel van. Különösen pedig, mivel ez nem fizető parkoló, őrület az egész”– méltatlankodott az asszony férje.  A férj szerint megsértették a felesége emberi jogait.

A házaspár kislánya két héttel később megszületett. Bár most már járna nekik a parkolóhely, nem mennek vásárolni az áruházba, ami teljesen érthető.

Miután az eset nyilvánosságra került, az áruház szóvivője is megszólalt: bocsánatot kért a házaspártól, és azt ígérte, hogy hamarosan megoldást találnak a problémájukra.

A büntetés megfizetése ellen fellebbeztek, de a fellebbezésüket elutasították.

1

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .