Így néz ki a baba ínye, ha bújik a fogaA baba foga akár már 3 hónaposan is elkezdhet kibújni. A tej és a maradandó fogak fogcsírái is már a pici fogínyében vannak akkor, amikor a pici még a pocakodban van. Tehát ezekkel együtt születik meg. A fogacskák már mozgolódhatnak az első néhány hónap után. Ezek jeleit te is tapasztalhatod. A baba nyálzik, mindent a szájába töm. Ettől függetlenül nem kell megijedni attól, ha az első fogacska a jelek ellenére is majd 1 éves kora után töri át az ínyt.

Hirdetés

Fontos, hogy a fájdalmat vagy az irritációt a kezdetektől csökkentsük. Hiszen a fogak ha már elindulnak akkor kellemetlenséget okozhatnak a picinek.

Így néz ki a baba ínye, ha bújik a foga Ez nem biztos, hogy erős fájdalommal jár. Azonban akár egy kellemetlen ínyviszketés is rossz lehet a babának, hiszen ő még nem tudja elmondani, mit érez a szájában.

Ezért érdemes a születés után nem sokkal beszerezni a fogzást csillapító rágókákat, hűtőrágókát, borostyánláncot esetleg géleket. Minden baba más és mindenkinek más használ. Viszont anyaként ne érjen váratlanul, ha a pici egyik napról a másikra nyűgös lesz a fogai miatt. A mai gyerekeknél minden előbb történik, mint pár évvel idősebb társaiknál.

Hirdetés