Érdekes történetre bukkantam valamelyik nap az internetet böngészve.

„9 éves koráig szoptattam a lányomat, de még folytattam volna, ha szeretné.”

Kishíján 10 éves koráig szoptatta legfiatalabb lányát egy brit anyuka, és azt mondja, ha a gyermek kérné, bármikor újrakezdené vele.

Foglalkozását tekintve a színésznő és költő Sharon Spink leginkább annak köszönhetően lett híres, hogy ország-világ előtt vállalja büszkén: 9 éves koráig szoptatta a legfiatalabb gyermekét, Charlotte-t.

Sharon a The Morning Show című műsorban elmondta: legidősebb lánya már 31 éves Charlotte a negyedik a sorban. Az első hármat csak néhány hétig, maximum 6 hónapig szoptatta.

Ugyan akkor az eltelt idő alatt, míg a legkisebb lánya napvilágot látott, megtudta hogy a WHO is 2 éves  korig, vagy  azon túl ajánlja a szoptatást.

Ő pedig hagyta. Az utolsó években már fel nem ajánlotta ugyan, de ha kérte a kislány, el nem utasította. Charlotte egyre kevésbé igényelte már a szoptatást, a végén már hetek is elteltek az alkalmak közt, s végül, amikor már több hónapja nem kerített rá sort, édesanyja is kimondta: akkor ennyi volt. A pici szerint édesanyjának egyébként végig volt teje, de anyja már ezt nem igazán vette észre, vagy nem is figyelte.

Előző cikkSzülni világjárvány idején III. rész
Következő cikkÚjabb támogatást kaphatnak a kisgyermekesek