MEGOSZTÁS

A keleti világban még mindig nagy divat a nők körülmetélése. Most egy 5 éves kislányt halt bele a csikló kimetszése okozta fertőzésbe.

Mostanában egyre több borzalomról hallhatunk ami a világ keleti tájain történik. Valószínűleg régebben is ennyi szörnyűség történt Indiában, de valamiért a világ most szembesült azzal a ténnyel, hogy a vallási fanatizmus és a nők elnyomása mellett mennyi tragédia történik az emberekkel.

Hirdetés

Sokan inkább homokba dugják a fejüket és azt mondják az ott élő emberek – már gyerekkorban – hozzászoktak ehhez az élethez. De a világ megpróbálhatna valahogy tenni azért, hogy az ott élő gyerekekből ne hasonló felnőttek legyenek.

Indiában mai napig szokás a lányok körülmetélése.

A kisfiúknál ezt – a vallási nézeteken kívül – higiéniai okok miatt is megteszik. Viszont ez semmilyen hátránnyal nem jár – még az orvosok szerint sem – a gyermek későbbi életében.

A lányoknál már más a helyzet, őket megalázás és a kisebbség miatt metélik körül. Mindenféle érzéstelenítés nélkül azért vágják ki a csiklót, hogy véletlenül se élvezhessen semmiféle szexuális együttlétet – hiszen egy nőnek azt tilos. Ezen kívül mivel az a pici szerv egy örömforrás, tisztátalanná teszi a nőket.

Az Egyiptomba települt Ukrán édesanya 5 éves kislányát tulajdon nagyanyja csonkította meg – aki indiai származása révén az ottani vallási nézetekben hitt.

A kegyetlen műtétet otthon végezte el minimális sterilitás mellett. A kislány fertőzést kapott, amibe belehalt.

Annak ellenére, hogy Egyiptomban már lassan 10 éve betiltották a körülmetélést, az arab világban ennek még hatalmas „divatja” van. A fanatikusok úgy tartják, hogy a körülmetéletlen nők tisztátalanok.

Sok esetben pedig ezeket a hihetetlen fájdalommal és lelki traumával is járó beavatkozásokat otthon titokban végzik el a nők. Mivel attól félnek, hogy enélkül nem tudják majd férjhez adni lányaikat.

Hirdetés